Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Дайджест децентралізації на ТК РАДА - вибори на новій адміністративно-територіальній основі. ВІДЕО

Дата: 27.07.2020 11:49
Кількість переглядів: 304

У 145-му випуску програми «Децентралізація. Дайджест новин», створеної за сприяння Швейцарсько-українського проекту DESPRO:  Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов прокоментував постанову про утворення та ліквідацію районів.

Фото без опису

 «Звичайно, навколо питання створення нових районів поширюється багато чуток і міфів, що нібито будуть позбавлені ресурсу громади, друга теза - що сервіси та послуги в районах будуть надаватися з обмеженнями через відстані - це все фейки та міфи», - зазначив він.

«Уряд підтримує проект закону про зміни до Бюджетного кодексу щодо приведення у відповідність положень бюджетного законодавства. Основні ресурси, такі як 60% ПДФО, плата за адмінпослуги, освітня субвенція, будуть зараховуватися до бюджетів місцевого самоврядування. Щодо сервісів та послуг - ніяких погіршень не планується. Навпаки, сильні територіальні громади будуть надавати послуги високого якісного рівня», - повідомив міністр Олексій Чернишов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь