Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Вклоняємось ратному подвигу партизанів та підпільників Другої світової війни

Дата: 23.09.2020 11:00
Кількість переглядів: 860

Вчора, 22 вересня, з нагоди Дня партизанської слави Горщиківський сільський голова Анатолій Шишковський з  подарунками завітав до Миколи Михайловича Іскоростенського та Михайла Яковича Вигівського з села Горщик, які під час Другої світової війни були зв’язковими в загоні ім. Котовського.

Фото без опису

На жаль, на сьогоднішній день в Коростенському районі залишилось всього троє партизанів і підпільників. Двоє з них живуть в нашій громаді. Відзначимо, що у 2003 році обидва були нагороджені знаками "Партизан України".

"Сьогодні ми низько вклоняємо голови перед вашими роками і вашим ратним подвигом на тій війні. Адже ви ризикували своїм життям заради мирного майбутнього для наступних поколінь, для своєї рідної землі. Хай Господь Бог береже Вас, укріплює, дає сили, а люди не забувають", - сказав під зустрічі з учасниками Другої світової війни Анатолій Шишковський.

До слова, саме 22 вересня почався підпільний партизанський рух в Україні. У період з 1941 по 1945 роки на території нашої країни близько мільйона людей брали участь у партизанському русі. Вони входили більш, ніж у 6200 партизанських загонів, і наносили дуже болючі удари військам ворога.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь