Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

#Децентралізація. Законопроєкт 3651 важливо прийняти до того, як набудуть повноважень нові органи місцевого самоврядування громад і районів, – В’ячеслав Негода

Дата: 01.10.2020 10:11
Кількість переглядів: 235

Чи зможе держава забезпечити безперервність реалізації своїх повноважень та завдань після місцевих виборів? Чи вчасно будуть створені районні державні адміністрації на основі нового адміністративно-територіального устрою України? Як розмежувати майно територіальних громад та майно, яке в управлінні районних рад? Відповіді на ці ключові питання – в законопроєкті № 3651 і в часових рамках прийняття його парламентом.

Фото без опису

Нагадаємо, попередні спроби Верховної Ради прийняти цей документ були безуспішними, хоча законопроєкт є технічним. Він лише внормовує те, без чого, після місцевих виборів, ні органи місцевого самоврядування, ні органи виконавчої влади районного рівня не зможуть налагодити системну роботу.

Мінрегіон спільно з профільним парламентським Комітетом підготували проєкт закону № 3651 до повторного першого читання. На сьогоднішньому засіданні Комітет рекомендував Верховній Раді України прийняти документ за основу та в цілому.

«Дуже важливо прийняти цей закон до того, як після місцевих виборів набудуть повноважень нові органи місцевого самоврядування громад і районів. Адже держава затвердила новий адмінтерустрій. Вона має гарантувати стабільність правових та інших відносин, має забезпечити безперервність реалізації як своїх завдань і повноважень, так і місцевого самоврядування. Для цього парламенту необхідно прийняти законопроєкт № 3651. Він врегулює питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та зобов’язань», – прокоментував заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь