Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

До 87-х роковин Голодомору 1932-1933 років

Дата: 28.11.2020 09:00
Кількість переглядів: 199

Сьогодні всі українці відзначають 87-ту річницю Голодомору 1932-1933 років – одного з найжахливіших злочинів в усій світовій історії. За найбільш обережними підрахунками спеціалістів, було знищено щонайменше 3,9 млн українців. Українське село перетворилося на смертельну пустку, де під відкритим небом на землі лежали люди і пухли від голоду.

Фото без опису

Історичні документи дають усі підстави стверджувати, що Голодомор 1932-1933 років був геноцидом – спланованим фізичним винищенням українського селянства як соціальної, культурної та економічної основи української нації. Низка країн та міжнародних організацій визнають цей факт і дають належну політико-правову оцінку тим драматичним подіям в Україні.

Ми не маємо права забути про події, які стали частиною нашої історії. Ми завжди пам’ятатимемо про цей жахливий злочин проти нашого народу.

Закликаємо усіх запалити сьогодні свічку пам’яті та вшанувати жертв  Голодомору 1932-1933 років, а також жертв голодоморів 1921-1923 і 1946-1947 років хвилиною мовчання.

З повагою, Горщиківська сільська рада.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь