Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Першими у Житомирській області будуть вакциновані понад 900 медиків, – брифінг Наталії Остапченко щодо передачі вакцини від COVID-19

Дата: 24.02.2021 22:31
Кількість переглядів: 387

Сьогодні, 24 лютого, Житомирська область отримала 17 300 вакцин виробництва Oxford/AstraZeneca (Covishield). Про це повідомила перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації під час брифінгу.

Фото без опису

Наталія Остапченко розповіла, що першими будуть вакциновані понад 900 медиків, що працюють з хворими на COVID-19. Загалом на першому етапі планується вакцинувати понад 3 600 жителів Житомирської області. Вакцинація є добровільною та безоплатною.

Маршрути бригад із вакцинації розписані таким чином, щоб здійснити щеплення усіх бажаючих представників пріоритетних груп (медпрацівники, що працюють з COVID-19, соціальні працівники та люди, що перебувають у спеціалізованих закладах та військовослужбовці, що беруть участь в АТО/ООС) на території області та через місяць повернутися до перших вакцинованих для введення другої дози вакцини.  

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА, лікарі мобільних бригад пройшли відповідне навчання з імунізації від COVID-19 вакцинами від Pfizer/BioNTech та AstraZeneca. Враховуючи, що ці вакцини вимагають різних умов зберігання та логістики, одна частина мобільних бригад з кожної області вивчила спосіб використання, введення й особливості роботи з вакциною Pfizer/BioNTech, інша – з AstraZeneca.

Нагадаємо, що вакцина Oxford/AstraZeneca (Covishield) закуплена за кошти державного бюджету. Вона зареєстрована в Україні 22 лютого. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь