Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Попри посилення карантинних обмежень у деяких областях України вакцинація проти COVID-19 не припиняється

Дата: 06.03.2021 07:54
Кількість переглядів: 550

Міністерство охорони здоров’я України нагадує, що попри посилення карантинних обмежень у зв’язку зі зростанням захворюваності на COVID-19 в країні триває вакцинація від коронавірусної хвороби.

Фото без опису

Всі щеплення в кабінетах вакцинації за національним календарем та мобільними бригадами проти коронавірусу проводяться з дотриманням правил захисту від потенційних ризиків зараження COVID-19. Медичні заклади повинні забезпечити дотримання правил інфекційного контролю при проведенні профілактичних щеплень в закладах охорони здоров’я. Це регулюється Постановою про організацію заходів з імунізації в умовах пандемії коронавірусної хвороби. Керівники медичних закладів, які проводять профілактичні щеплення, з метою зменшення кількості контактів, частоти відвідувань пацієнтами закладів охорони здоров’я, захисту пацієнтів та медичних працівників від потенційних ризиків зараження COVID-19, у постанові отримали необхідні рекомендації.

Нагадаємо, що вакцинація проти коронавірусної хвороби в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюють медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

На сьогодні Україна отримала 500 тис. доз вакцини AstraZeneca/Covishield виробництва індійського Інституту сироватки крові. Ця вакцина схвалена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). Дозвіл на її використання також дали Велика Британія, Європейський Союз, Канада та Індія. В Україні вакцину зареєстрували 22 лютого 2021 року.

Станом на 04 березня 2021 року, В Україні від COVID-19 щеплено 12481 особу, усі вони отримали 1 дозу вакцини.

За даними Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, у Житомирській області станом на сьогодні, 05 березня, вакциновано 481 особу.

З 24 лютого в Україні почав діяти адаптивний карантин, що триватиме до 30 квітня 2021 року. Він передбачає запровадження рівнів епідеміологічної безпеки: «зелений», «жовтий», «помаранчевий» та «червоний». Станом на 03 березня, у «червоній зоні» опинилися Івано-Франківська, Чернівецька та Житомирська області.

Дізнайтеся більше про імунізацію від COVID-19 на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Запишіться в чергу на вакцинацію на сайті чи у мобільному додатку «Дія», або за номером гарячої лінії 0 800 60 20 19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь