Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Про перерахунок пенсій з 01 березня 2021 року

Дата: 12.03.2021 09:29
Кількість переглядів: 376

З 1 березня Головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2021 року №127 «Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році», проведено перерахунок пенсій 310,3 тис. або 84% пенсіонерам регіону.

Фото без опису

За результатами проведеного перерахунку пенсії зросли у 248,4 тис. пенсіонерів Житомирщини. Середній розмір підвищення становить 210,09 грн.

Зокрема:

до 100 включно підвищено пенсії – 58,3% пенсіонерів;

від 100,01 грн. до 500 грн. включно – 35,6% пенсіонерів;

від 500,01 грн. до 1000 грн. включно – 5,4% пенсіонерів.

від 1000,01 грн. – 0,7% пенсіонерів.

Пенсії перераховано із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій, у розмірі 1,11.

У разі, коли розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії не досягнув 100 гривень, встановлено щомісячну доплату до пенсії у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

В осіб, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та мають повний страховий стаж (35 років – чоловіки, 30 – жінки), розмір пенсійної виплати не може бути нижче 2 200 грн.

Підвищення пенсій з 01 березня отримають такі категорії пенсіонерів:

1) одержувачі пенсій за віком, по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»;

2) одержувачі пенсій по інвалідності та у зв’язку з втратою годувальника відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» з числа осіб строкової служби.

3) одержувачі пенсій по інвалідності та у зв’язку з втратою годувальника відповідно до статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», що отримують пенсії у розмірі відшкодування фактичних збитків з урахуванням заробітної плати.

Не індексуються пенсії держслужбовців, прокурорів та інших отримувачів спецпенсій або довічного грошового утримання, пенсії осіб, яким виплату вперше призначили у 2019-2021 роках, а також пенсії встановлені в мінімальних розмірах.

Виплата проіндексованих пенсій проводиться з 4 березня 2021 року у встановлені пенсіонерам дати виплат шляхом зарахування на рахунки банківських установ або поштових відділень зв’язку. На підвищення пенсійних виплат у березні поточного року додатково спрямовано понад 52 млн. грн.

Перерахунок проведено автоматично за матеріалами пенсійних справ і не потребує додаткових звернень громадян до Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Повідомляє начальник відділу обслуговування громадян №8 управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Ірина ОБИХОД


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь