Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

УВАГА! З 1 квітня настає «сезон тиші» у лісах!

Дата: 29.03.2021 15:38
Кількість переглядів: 203

Державна екологічна інспекція Поліського округу повідомляє, що з 1 квітня по 15 червня 2021 року в лісах та парках, на об’єктах благоустрою у зв’язку з сезоном тиші заборонені будь-які заходи, що є джерелом підвищеного шуму та занепокоєння диких тварин та птахів.

Фото без опису

Серед них:

- стрільба;

- проведення вибухових робіт;

- феєрверків;

- санітарних рубок лісу;

- використання моторних маломірних суден;

- проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

Сезон тиші це природоохоронний захід, що передбачений Законом України «Про тваринний світ» (стаття 39), який має на меті охорону диких тварин і птахів у період масового розмноження. «Сезон тиші» в Україні уперше став проводитися з 1 квітня 2016 року і діятиме щорічно у вище зазначений період.

Закликаємо усі лісомисливські господарства, користувачів мисливських господарств та громадян особливу увагу в цей період звернути на забезпечення тиші в відтворювальних ділянках, в об’єктах ПЗФ, які визначені для збереження тваринного світу з метою охорони проживання тварин і птахів під час їх розмноження і відтворення популяції, шляхів міграції диких тварин на час їх розмноження.

Повідомляємо, що у разі виявлення випадків порушення «тиші» винних осіб буде притягнуто до адміністративної відповідальності передбаченої ст. 87 КУпАП у вигляді штрафу в розмірі: на громадян – від 510 до 850 грн., посадових осіб — від 850 до 1190 грн.

А також закликаємо усіх громадян бути толерантними по відношенню до навколишнього середовища та з розумінням віднестись до даної справи.

В цей період Державною екологічною інспекцією Поліського округу буде активізована робота щодо попередження та виявлення випадків порушення сезону тиші.

Державна екологічна інспекція Поліського округу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь