Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Про соціальний захист ветеранів війни і праці, інвалідів, учасників війни, учасників бойових дій, малозабезпечених та багатодітних громадян Горщиківської сільської ради

Дата: 17.03.2021 18:06
Кількість переглядів: 120

Фото без опису Описание: Описание: Описание: Описание: Описание: тризуб

УКРАЇНА

ГОРЩИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Коростенського району Житомирської області

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

17.03.2021 року   №24

 

Про соціальний захист  ветеранів війни і праці, інвалідів, учасників війни, учасників бойових дій, малозабезпечених та багатодітних громадян  Горщиківської  сільської ради

 

             Керуючись ст..34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та заслухавши та проаналізувавши інформацію  сільського голови про соціальний захист пільгової категорії населення (інформація додається) відзначаємо, що виконкомом сільської ради приділяється відповідна увага роботі з пільговою категорією населення: постійно поновлюється база даних Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, що мають право на пільги, вчасно подаються списки на отримання готівки на придбання твердого палива та скрапленого балонного газу, видаються довідки на призначення житлової субсидії та державних соціальних допомог сім?ям   з дітьми,  здійснюється надомне обслуговування одиноких престарілих громадян, виконавчий комітет сільської ради

                      В И Р І Ш И В:

  1. Інформацію сільського голови  «Про соціальний захист ветеранів війни і праці, інвалідів, учасників бойових дій, малозабезпечених та багатодітних сімей, одиноких матерів» взяти до уваги.
  1. Доручити  секретарю сільської ради та старості Старостинського округу Горщиківської сільської ради постійно поновлювати облік та базу даних пільгової категорії населення сільської ради.
  1. Виконавчому комітету сільської ради здійснювати системну роботу щодо реалізації законів та інших правових актів з питань соціального захисту населення та медичного обслуговування.
  1. Рекомендувати соціальним працівникам забезпечити якісне обслуговування престарілих громадян та вирішення їх життєво важливих проблем.
  1. Рекомендувати депутатам сільської ради проводити подвірні обходи жителів  у виборчих округах з метою виявлення громадян, які потребують стороннього догляду  чи іншого виду соціальної допомоги.
  1. Рекомендувати сільгоспвиробникам, які орендують земельні паї пільгової категорії населення надавати спонсорську допомогу найбільш вразливим верствам населення до Дня Перемоги, Дня ветерана, Міжнародного дня інвалідів  та інших знаменних та пам’ятних дат.
  2.  Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою. 

           Сільський голова                        Олексій ТУРОВСЬКИЙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інформаційна довідка

про виконання делегованих повноважень органів виконавчої

влади  соціального захисту населення

 

Соціальний захист населення – одна з головних функцій, яка має виконуватися завжди і за будь-яких обставин на користь непрацездатних, пенсіонерів, самотніх, ветеранів Великої Вітчизняної війни. Саме ці прошарки населення належать до категорії бідних, найбільш вразливих і особливо потребують допомоги. Одним із кроків виконавчого комітету Горщиківської  сільської ради є підвищення якості життя сімей з дітьми, необхідність створення умов для активної частини населення, щоб люди мали достойну роботу і достойну заробітну плату та захищення тих, хто не працює, особливо людей соціально незахищених, хворих, дітей –інвалідів.

З метою вирішення комплексу соціальних питань статтєю 34 Закону України «Про місцеве самоврядування» визначено перелік делегованих повноважень виконавчим органам сільської ради у сфері соціального захисту населення. Так, працівниками сільської ради постійно ведеться і лонгується банк даних пільгової категорії населення. На території сільської ради працює 10 соціальних робітників, які обслуговують 104 особи похилого віку. Соціальні робітники тісно співпрацюють із спеціалістами сільської ради. Сільською радою   налагоджена робота щодо прийому заяв та документів для призначення державних соціальних допомог та житлових субсидій, одноразових допомог всім пільговим категоріям населення. приймаються заяви на призначення населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого, пічного побутового палива.

  Також сільською радою прийнято Програми  та передбачено у бюджеті  кошти на 2021 рік для виплат громадянам різного виду допомог.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь