Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Протокол №4

Дата: 17.03.2021 12:09
Кількість переглядів: 119

 

ГОРЩИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Коростенського району Житомирської області

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

П Р О Т О К О Л 

 

№ 4

 

           17 березня 2021 року                                                        с. Горщик

                                                                                          приміщення сільської ради

                                                                                                                 14.00 год

Всього членів виконавчого комітету - 11 чол.

  Присутні на засіданні -  8 чол.                                                                  

 

Туровський О.А. – сільський голова

Іскоростенська С.П. – секретар сільської ради

Литвинчук М.О .- заступник сільського голови з питань діяльності  виконавчих органів сільської ради

    Члени виконавчого комітету:

Мовчанюк І.С.

Андрієвська Т.В.

Ільїнська Н.Г.

Іскоростенський А.М.

Мельниченко Ю.В.

    

Запрошені:

Максименко А.С. - юрист сільської ради.

Андрієвська Н.С.- начальник Служби у справах дітей

 

 Головуючий на засіданні: Туровський О.А. – сільський голова.

  Секретар засідання виконавчого комітету: Іскоростенська С.П.– секретар сільської ради.

 

 На розгляд засідання виконавчого комітету сільської ради головуючим винесений такий

порядок денний

1.Про соціальний захист  ветеранів війни і праці, інвалідів, учасників війни, учасників бойових дій, малозабезпечених та багатодітних громадян  Горщиківської  сільської ради.

Доповідач: Туровський О.А. - сільський голова.

2. Про визначення переліку об’єктів та видів робіт для відпрацювання порушниками накладеного на них судом адміністративного стягнення

за несплату аліментів на утримання дитини у вигляді оплачуваних суспільно корисних робіт на території Горщиківської сільської ради на 2021 рік.

 

Доповідач: Іскоростенська С.П.  - секретар сільської ради.

 

3. Про створення Координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми, затвердження Положення про Координаційну раду, її склад.

 

Доповідач: Іскоростенська С.П.  - секретар сільської ради.

 

4.Про створення опікунської ради при виконавчому комітеті Горщиківської сільської ради та затвердження Положення про опікунську раду.

Доповідач: Туровський О.А. - сільський голова.

5. Про утворення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Горщиківської сільської ради, затвердження її персонального складу та Положення .

Доповідач: Андрієвська Н.С. - начальник Служби у справах дітей.

 

Після оголошення порядку денного

 ВИРІШИЛИ:

 Затвердити, винесений головуючим на розгляд засідання виконавчого комітету сільської ради порядок денний.

Голосували:

за –8  ;

проти – 0;

утримались – 0;

(Прийнято  одноголосно)

 

            По першому питанню слухали сільського голову Туровського О.А. «Про соціальний захист ветеранів війни і праці, інвалідів, учасників війни, учасників бойових дій, малозабезпечених та багатодітних громадян Горщиківської сільської ради».   Керуючись ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та заслухавши та проаналізувавши інформацію  сільського голови про соціальний захист пільгової категорії населення (інформація додається) відзначаємо, що виконкомом сільської ради приділяється відповідна увага роботі з пільговою категорією населення: постійно поновлюється база даних Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, що мають право на пільги, вчасно подаються списки на отримання готівки на придбання твердого палива та скрапленого балонного газу, видаються довідки на призначення житлової субсидії та державних соціальних допомог сім?ям   з дітьми,  здійснюється надомне обслуговування одиноких престарілих громадян, виконавчий комітет сільської ради

                      В И Р І Ш И В:

  1. Інформацію сільського голови  «Про соціальний захист ветеранів війни і праці, інвалідів, учасників бойових дій, малозабезпечених та багатодітних сімей, одиноких матерів» взяти до уваги.
  1. Доручити  секретарю сільської ради та старості Старостинського округу Горщиківської сільської ради постійно поновлювати облік та базу даних пільгової категорії населення сільської ради.
  1. Виконавчому комітету сільської ради здійснювати системну роботу щодо реалізації законів та інших правових актів з питань соціального захисту населення та медичного обслуговування.
  1. Рекомендувати соціальним працівникам забезпечити якісне обслуговування престарілих громадян та вирішення їх життєво важливих проблем.
  1. Рекомендувати депутатам сільської ради проводити подвірні обходи жителів  у виборчих округах з метою виявлення громадян, які потребують стороннього догляду  чи іншого виду соціальної допомоги.
  1. Рекомендувати сільгоспвиробникам, які орендують земельні паї пільгової категорії населення надавати спонсорську допомогу найбільш вразливим верствам населення до Дня Перемоги, Дня ветерана, Міжнародного дня інвалідів  та інших знаменних та пам’ятних дат.

      Голосували:

за –8  ;

проти – 0;

утримались – 0;

(Прийнято  одноголосно)

(Рішення №24 додається).

            «Про визначення переліку об’єктів та видів робіт для відпрацювання порушниками накладеного на них судом адміністративного стягнення

за несплату аліментів на утримання дитини у вигляді оплачуваних суспільно корисних робіт на території Горщиківської сільської ради на 2021 рік» по другому питанню слухали Іскоростенську С.П.  - секретаря сільської ради. Відповідно ст.40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.30-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, ст.36 Кримінально-виконавчого Кодексу України, ст.56 Кримінального Кодексу України, заслухавши інформацію сільського голови та розглянувши листа Коростенського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області від 04.01.2021 року №33/10/13-21, виконавчий комітет

 

ВИРІШИВ:

1. Виконання адміністративного стягнення у виді оплачуваних суспільно корисних робіт відбуватимуться на території сіл Горщик, Жупанівка, Піски, Березівка, Дружбівка, Видень. Давидки, Вигів, Краснопіль, Боровиця Горщиківської сільської ради.

2. Затвердити перелік об’єктів, на яких виконуватимуть оплачувані суспільно корисні роботи у 2021 році, згідно з додатком 1.

3. Визначити види оплачуваних суспільно корисних робіт на 2021 рік, згідно з додатком 2.

4. Погодити з Коростенського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області перелік об’єктів та видів оплачуваних суспільно корисних робіт.

5. Встановити, що відповідальним за організацію і виконання оплачуваних суспільно корисних робіт, взаємодію з Коростенського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Житомирській області, здійснення контролю за дотриманням умов виконання робіт, ведення обліку відпрацьованого часу у Горщиківській сільській раді є заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів Литвинчук М.О.

 

      Голосували:

за –8  ;

проти – 0;

утримались – 0;

(Прийнято  одноголосно)

(Рішення №25 додається).

            «Про створення Координаційної ради з питань гендерної рівності,

запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми, затвердження Положення про Координаційну раду, її склад» слухали Іскоростенську С.П.  - секретаря сільської ради. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 року №658 «Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі», Закону України від 20.09.2011 року № 3739-VI «Про протидію торгівлі людьми» із внесеними до нього змінами,  Закону України  від 07.12.2017 №2229-19 «Про запобігання та протидію домашньому насильству», керуючись Законом України  «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет сільської ради

 

В И Р І Ш И В:

 

1. Створити Координаційну раду з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми.

 2. Затвердити:

2.1. Положення Координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі, протидії   торгівлі людьми (додається).

2.2. Склад Координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання і протидії домашньому насильству за ознакою статі, протидії   торгівлі людьми (додається).

      Голосували:

за –8  ;

проти – 0;

утримались – 0;

(Прийнято  одноголосно)

(Рішення №26 додається).

            Слухали по четвертому питанню Туровського О.А. - сільського голову «Про створення опікунської ради при виконавчому комітеті Горщиківської  сільської ради та затвердження Положення про опікунську раду». Керуючись підпунктом 4 п «б» ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Постановою Кабінету Міністрів України від 24.08.2008 р. № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини» виконавчий комітет Горщиківської  сільської ради

ВИРІШИВ:

  1. Утворити опікунську раду при виконавчому комітеті Горщиківської сільської ради та затвердити її склад згідно з додатком.
  2. Затвердити Положення про опікунську раду при виконавчому комітеті Горщиківської сільської ради (додаток додається).
  3. Вважати таким, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету Горщиківської сільської ради №4 від 09.01.2019 р. «Про утворення опікунської ради при виконкомі Горщиківської сільської ради та затвердження Положення».

 

      Голосували:

за –8  ;

проти – 0;

утримались – 0;

(Прийнято  одноголосно)

(Рішення №27 додається) 

По питанню «Про утворення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті  Горщиківської сільської ради,  затвердження її персонального складу та Положення» слухали Андрієвську Н.С. - начальника Служби у справах дітей. З метою сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток, керуючись Сімейним кодексом України,  Цивільним  кодексом України, відповідно до законів України: «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», «Про освіту», «Про соціальні послуги», «Про соціальну роботу з сім'ями, дітьми та молоддю», постанови Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язані із захистом прав дітей» (зі змінами), постанови Кабінету Міністрів України від 03.10.2018 № 800 «Деякі питання соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі таких, що можуть загрожувати їх життю та здоров’ю» керуючись ст. 26, ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  виконавчий комітет Горщиківської сільської ради 

ВИРІШИВ:

    1. Утворити Комісію з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Горщиківської сільської ради.

    2. Затвердити Положення про комісію з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Горщиківської сільської ради (додаток 1).

   3. Затвердити персональний склад Комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Горщиківської сільської ради (додаток 2).

   4. Затвердити Методичні рекомендації щодо діяльності комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Горщиківської сільської ради.

    5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на  заступника сільського голови  Литвинчука М.О.

      Голосували:

за –8  ;

проти – 0;

утримались – 0;

(Прийнято  одноголосно)

(Рішення №28 додається).

 

Сільський голова            Олексій ТУРОВСЬКИЙ

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь