Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

З 5 травня в Житомирській області скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки

Дата: 05.05.2021 14:50
Кількість переглядів: 411

Про це повідомляє Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України. З 00 год. 00 хв. 5 травня на території Житомирської області скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 4 травня.

Фото без опису

За словами заступника Міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка, в області впродовж останнього місяця значно покращилась епідситуація.

«Щотижнева кількість нових випадків захворювання на COVID-19 зменшилася за місяць у три рази. Завантаженість ліжок з киснем менше за цільовий показник і складає 39%. Рівень госпіталізації менше 60 осіб на 100 тисяч і становить 59 осіб на 100 тисяч населення. Коефіцієнт виявлення нових випадків впродовж 7 днів становить менше 16%. І охоплення тестуваннями перевищує встановлений постановою Уряду показник майже в два рази», – повідомив Віктор Ляшко.

Він додав, що на сьогодні є всі передумови для виходу з червоного рівня. І оскільки все ще спостерігається перевищення епідпорогу по грипу і ГРВІ на 5 % в регіоні діятиме помаранчевий рівень епідемічної небезпеки.

Таким чином за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС вирішено скасувати з 00 год. 00 хв. 05 травня 2021 р. червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 в Житомирській області.

Голові ОДА доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів. Також забезпечити щоденну оцінку епідемічної ситуації в регіоні, зокрема, на рівні об’єднаних територіальних громад, та за необхідності запровадити додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи, направлені на стримування поширення COVID-19.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь