Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

У закладах охорони здоров’я Житомирської області пацієнтами з COVID-19 заповнено вже менше 24% ліжок, – Наталія Остапченко

Дата: 17.05.2021 14:11
Кількість переглядів: 251

Станом на 17 травня на Житомирщині діагноз COVID-19 підтверджено у 86 509 осіб, з яких у 93 – за минулу добу.

Фото без опису

Про це йшлося сьогодні, 17 травня, на щотижневому підсумковому брифінгу Житомирської ОДА щодо ситуації з коронавірусом у Житомирській області за участю першої заступниці голови ОДА Наталії Остапченко.

“Протягом минулого тижня коронавірусну інфекцію виявили у 803 жителів. Одужало 5318 осіб та, на жаль, померло 35”, — повідомила Наталія Остапченко.

Перша заступниця голови ОДА також зазначила, що в Житомирській області фіксується поступове зменшення кількості осіб, які потребують госпіталізації для проходження лікування від коронавірусної інфекції, та відповідно зменшується заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я.

Так, за інформацією КНП “Обласний центр громадського здоров’я” Житомирської обласної ради станом на 16 травня заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я області, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим діагнозом COVID-19, становить:

у лікарнях, які внесені до переліку закладів охорони здоров`я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2: 

  • всього ліжок – 2939;
  • забезпечено ліжок киснем – 2622;
  • зайнято ліжок хворими на COVID-19 – 591;
  • зайнято ліжок пацієнтами з підозрою на COVID-19 – 94. 

Кількість ліжок у лікарнях резерву: 

  • всього ліжок – 91;
  • забезпечено ліжок киснем – 46;
  • зайнято ліжок хворим на COVID-19 – 0;
  • зайнято ліжок пацієнтами з підозрою на  COVID-19 – 0.

Всього станом на 16 травня заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я Житомирської області, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим діагнозом COVID-19, становить 23,31% від загальної кількості ліжок.

Наталія Остапченко наголосила, що задля подальшого покращення епідеміологічної ситуації у Житомирській області потрібно неухильно дотримуватися вимог карантину, а також профілактичних  заходів, одним із яких є вакцинація від COVID-19.

Так, станом на 16 травня у Житомирській області вакцинами ASTRAZENECA, COVISHIELD,  CORONAVAC та COMIRNATY вакциновано вже 32 219 осіб.

ВІДЕО щотижневого брифінгу Житомирської ОДА щодо ситуації з коронавірусом в області станом на 17 травня можна переглянути ТУТ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь