Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Мінцифра почала збір офіційних заявок для отримання інтернет-субвенції

Дата: 20.05.2021 15:24
Кількість переглядів: 305

До 28 травня включно триватиме прийом офіційних заявок від голів громад для участі у проєкті “Інтернет-субвенція”. Заповнити заявку можна на порталі Дія: https://bit.ly/3hxQgfY.

Фото без опису

Під час подання заявок варто звернути увагу на головні критерії відбору — ціну і соціальний ефект. Субвенцію отримає громада на ті села, яким від найменшої суми фінансування буде найбільше користі. Пріоритетність населених пунктів визначатиметься за формулами, що визначені у Постанові КМУ,  які враховують кількість жителів сіл і кількість об’єктів соціальної інфраструктури (шкіл, дитсадків, ЦНАПів, медзакладів, бібліотек та інших соцоб’єктів). 

У проєкті йдеться виключно про оптичні мережі:

“Оптичний інтернет на сьогодні — це безальтернативний спосіб забезпечення стійкого, надійного швидкісного інтернету. Ця технологія буде актуальна ще найближчі 10-15 років щонайменше і саме її отримають більше 3 тис. українських сіл уже у 2021 році”, — зазначив Олександр Шелест.

У державному бюджеті України на 2021 рік закладені 500 млн грн на проєкт “Інтернет-субвенція”. Щоб успішно його втілити, Мінцифра створила окремий сайт, де можна дізнатися усі подробиці отримання фінансування і стежити за перебігом проєкту в реальному часі.

На підготовчому етапі до Мінцифри надійшло 762 заявки. Усі попередньо зареєстровані громади отримають 2 сповіщення про старт подання офіційних заявок: лист-повідомлення від Мінцифри на електронну пошту, дзвінок на вказаний у попередній заявці номер телефону (автообдзвін здійснить партнерська компанія Binotel).

Під час офіційного подання заявок у Мінцифрі очікують ще більше охочих отримати фінансування на інтернетизацію сіл, адже досі оптичні технології недоступні більш як 3 млн українців у 15 тис. сіл.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь