Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Уряд має забезпечити спроможність та сталий розвиток громад, — Денис Шмигаль

Дата: 26.05.2021 15:42
Кількість переглядів: 342

Після завершення першого етапу реформи децентралізації основне завдання Уряду України — це забезпечити спроможність та сталий розвиток громад. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час промови на дискусійній платформі «Реформи належного урядування в Україні». Захід відбувся 25 травня в межах підготовки до Конференції з реформ в Україні, що запланована на липень 2021 року у Вільнюсі (Литовська Республіка).

Фото без опису

В обговоренні також взяли участь заступник Міністра закордонних справ Литви Егідіюс Мєйлунас та заступник Генерального секретаря Організації економічного співробітництва та розвитку Ульрік Вестергард Кнудсен.

Прем’єр-міністр зауважив, що Уряд будує свою діяльність на формуванні далекоглядних стратегій розвитку держави. Передусім це стосується стратегічного планування регіонального розвитку.

«Вперше в Україні Державна стратегія регіонального розвитку та регіональні стратегії розвитку розроблялися на засадах SMART-спеціалізації. На тих же засадах затверджено регіональні стратегії розвитку», — зазначив очільник Уряду.

Денис Шмигаль також підкреслив, що Уряд України успішно продовжує реформу місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

«Велика увага приділяється стратегічному плануванню в територіальних громадах, адже після завершення першого етапу реформи децентралізації основне наше завдання — це забезпечити спроможність та сталий розвиток громад», — відзначив Глава Уряду.

За словами Прем’єр-міністра, Уряд наразі працює над забезпеченням розподілу повноважень між органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади, залученням жителів територіальних громад до прийняття управлінських рішень, а також над закріпленням у Конституції України нової моделі місцевого самоврядування, територіальної організації влади, побудованої на принципах децентралізації та субсидіарності.

«Поточна ефективна робота в Україні щодо реформи децентралізації та регіонального розвитку розглядає підходи до створення надійних багаторівневих механізмів управління відповідно до рекомендацій ОЕСР», — наголосив Денис Шмигаль.

Очільник Уряду подякував Литві за ґрунтовну підготовку до Конференції з реформ в Україні, а також висловив вдячність Організації економічного співробітництва та розвитку за підтримку глибоких економічних та соціальних реформ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь