Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Про організацію харчування дітей в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах Горщиківської сільської ради у 2021-2022 н.р.

Дата: 20.09.2021 10:39
Кількість переглядів: 116

 

УКРАЇНА

ГОРЩИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Коростенського району Житомирської області

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

 

   

     від 08 вересня   2021 року 

    № 66

Про організацію харчування дітей
в загальноосвітніх та  дошкільних
навчальних закладах  Горщиківської сільської ради у 2021-2022 н.р.

            З метою організації раціонального харчування дітей в загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладах міста, на виконання законів України “Про охорону дитинства”, “Про дошкільну освіту”, “Про загальну середню освіту”, Постанову Кабінету Міністрів України від 19 червня 2002 року № 856 “Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах та керуючись підпунктом 1 пункту “а” статті 32 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Заслухати звіт начальника відділу освіти, культури, молоді та спорту Горщиківської сільської ради Сапотніцької З.М. про « Про організацію харчування  дітей в загальноосвітніх  та дошкільних навчальних  закладах Горщиківської сільської ради» ( додається).

2.Начальнику відділу освіти, культури, молоді та спорту Сапотніцькій З.М.:

 1) контролювати роботу з організації харчування учнів 1-11 класів в закладах  загальної середньої освіти та дошкільної освіти;

2) постійно  забезпечувати  стан шкільних їдалень  закладів дошкільної освіти та  загальної середньої освіти відповідно до вимог санітарно-гігієнічних правил;

3) проводити заходи щодо розширення асортименту та покращення якості виготовлення продукції в шкільних їдальнях і дитячих садках.

3.Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Литвинчука М.О.

 

Секретар сільської ради                             Світлана ІСКОРОСТЕНСЬКА

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

Про організацію харчування дітей
в загальноосвітніх та  дошкільних
навчальних закладах  Горщиківської сільської ради у 2021-2022 н.р.

Керуючись Законом України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», «Про охорону дитинства»,«Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», «Про місцеве самоврядування в Україні, «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України»,  постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 № 116 «Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно – технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», від 18.01.2016 р. №16 «Про внесення змін до Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість», рішенням дванадцятої сесії восьмого скликання від 10 серпня 2021 року № 169 «Про розмір плати за харчування в закладах дошкільної освіти» та «Про порядок організації харчування учнів 1-11 класів закладів загальної середньої освіти у 2021 році» відділ освіти, культури, молоді та спорту Горщиківської сільської ради створює всі умови для збереження здоров’я дітей, підвищення рівня організації  харчування, забезпечення дітей в закладах  освіти якісним харчуванням.

    Раціональний режим харчування, його збалансованість раціону є основними умовами для підвищення опору дитячого організму до захворювань, для нормального росту і розвитку дітей, які виховуються в закладах освіти. Здорове харчування має великий вплив на фізичний і розумовий розвиток дитини, її імунітет і працездатність.

  В усіх закладах освіти Горщиківської сільської ради організоване гаряче харчування. Керівники закладів стежать за тим, щоб їжа була повноцінною, збалансованою і здоровою. 

   Харчування повинне відповідати вимогам усіх нормативно правових актів. У закладах забезпечується  таке меню, що складається з урахуванням рекомендованих груп продуктів харчування і рекомендованих для дитини добових норм поживних речовин і енергії. Усі продукти харчування, які потрапляють до закладів освіти, відповідають умовам державних стандартів та супроводжуються відповідною документацією (накладні, сертифікати) з висновками щодо їх якості, терміну реалізації, кількості.

    Основна увага при організації харчування в закладах освіти приділяється безпеці їжі: екологічності продуктів, безпечному технологічному процесу, належній подачі страви.

   Учні 1-4 класів харчуються за рахунок коштів місцевого бюджету. Також

безкоштовним харчуванням у закладах освіти Горщиківської сільської ради забезпечуються такі пільгові категорії:

  • діти–сироти та діти, позбавлені батьківського піклування;
  • діти з малозабезпечених сімей;
  • діти учасників бойових дій – АТО та ООС;
  • дітей, батьки яких загинули під час виконання службових обовязків в зоні АТО та ООС;
  • діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах;
  • діти з інвалідністю;
  • діти постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС.

   Всі інші користуються гарячим харчуванням з оплатою у розмірі 50% від вартості харчування.

Щодня до їдалень закладів освіти приходять 200-220 учнів.

Основними завданнями на 2021-2022 н.р.  є:

  • оновлення нормативно-правової бази організації шкільної та дошкільної системи харчування;
  • модернізація харчоблоків;
  • оптимізація меню;
  • поліпшення якості харчування;
  • формування навичок правильного та здорового харчування;
  • впровадження нових технологій системи безпечності та якості харчових продуктів і процесів виробництва в організації харчування (НАССР).
  • дієва комунікація з постачальниками продуктів( коригування договорів відповідно до змін нормативної бази тощо).

 

 

 

Начальник відділу освіти ,     

культури, молоді  та спорту                                         Зоя     Сапотніцька

                                                                                                                     

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь