Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Президент: Вакцинація – єдина альтернатива локдауну

Дата: 19.10.2021 16:42
Кількість переглядів: 431

Система охорони здоров’я України готова до збільшення кількості випадків захворювання на COVID-19, проте єдиною альтернативою запровадженню локдауну є вакцинація, заявив Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю телеканалу ICTV у межах програми «Свобода слова».

Фото без опису

«На цьому роздоріжжі є два шляхи: вакцинація (або. – Ред.) локдаун. Ми кожного дня перебуваємо перед цим викликом і перед цим вибором. Я максимально проти локдауну – через економіку. Тому що немає локдауну, ми бачимо цифри – ми зростаємо. У нас зростає ВВП, зростає бюджет, наповнення бюджету в цьому році більше, ніж було заплановано», – сказав Глава держави.

Президент зазначив, що завдяки зростанню економіки в Україні наступного року можна буде збільшити мінімальну зарплату лікаря до 20 тис. грн, а середнього медичного персоналу – до 13,5 тис. грн.

Володимир Зеленський наголосив, що система охорони здоров’я готова до зростання захворюваності на COVID-19. Водночас, попри забезпеченість лікарень киснем, медичні заклади не зможуть витримати великої кількості хворих, тому єдиним способом уникнення такої ситуації є вакцинація.

«Коли у тебе зростає кількість людей, жодна система не витримає. У нас сьогодні одна з найбільших у Європі систем щодо кількості тисяч ліжок, щодо готовності по кисню. Але 300 чи 500 тисяч (хворих. – Ред.) ніхто не витримає», – сказав Президент.

Тому, за словами Глави держави, громадяни повинні масово вакцинуватися, щоб уникнути посилення карантину в країні. Зі свого боку представники влади мають власним прикладом доводити необхідність щеплень.

«Президент повинен постійно говорити про вакцинацію й сам вакцинуватися. Кожен державний діяч повинен це робити – Прем’єр-міністр, кожен міністр… До речі, новий спікер теж вакцинований. Всі урядовці повинні своїм прикладом показувати державі, що треба вакцинуватися, вся Верховна Рада», – зауважив Володимир Зеленський.

Президент додав, що засоби масової інформації також мають приділяти особливу увагу темі популяризації вакцинації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь