Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Про роботу відділу земельних відносин, містобудування та архітектури за 9 місяців 2021 року

Дата: 21.10.2021 09:38
Кількість переглядів: 189

 

 

УКРАЇНА

ГОРЩИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Коростенського району Житомирської області

 

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ

13.10.2021року     №73

 

 

Про роботу відділу  земельних відносин,

містобудування та архітектури за 9 місяців 2021 року

 

Заслухавши інформацію про роботу відділу  земельних відносин, містобудування та архітектури Горщиківської сільської ради за  9 місяців 2021 року, керуючись статтею 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет сільської  ради

 

ВИРІШИВ:

 

  Взяти до відома інформацію  про роботу відділу  земельних відносин, містобудування та архітектури.(Звіт додається).

 

 

 

Сільський голова                  Олексій ТУРОВСЬКИЙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЗВІТ РОБОТИ ВІДДІЛУ ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН МІСТОБУДУВАННЯ ТА АРХІТЕКТУРИ ЗА 9 місяців 2021 РОКУ

   З 01.01.2021 року створено відділ земельних відносин містобудування та архітектури до складу якого входить спеціаліст ІІ категорії відділу – Колодяженська В. М..

   Підсумувавши  роботу відділу  за  2021 р. слід зазначити, що з утворенням Горщиківської територіальної громади до складу якої увійшло  10 населених пунктів та відповідно до пункту 24 розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України де землями комунальної власності територіальних громад вважаються всі землі державної власності окрім земель зазначених у цьому розділі,  збільшилася площа  відповідальності більш ніж в десять разів, що зумовлює  збільшення роботи відділу.

    За звітній період відділом земельних відносин містобудування та архітектури спільно з комісією з питань  земельних відносин будівництва та екології, природокористування, планування території, охорони пам’яток та благоустрою проводяться регулярні засідання,  розглянуто 124  звернень громадян, близько 30 звернень юридичних осіб  та прийнято відповідних рішень  сесією Горщиківської сільської ради. Надано відповіді на усні звернення,  на інформаційні запити, тощо.

   Протягом  9 місяців 2021р. була проведена робота з фізичними та юридичними особами по  переукладенню (поновленню) договорів оренди землі та проведення відповідної державної реєстрації в органах юстиції.

 Також забезпечено земельними ділянками для ведення особистого господарства всіх учасників АТО та бойових дій, які звернулися із заявами.

    Зарезервовано земельні ділянки під громадські пасовища за межами  населених пунктів  сіл Горщик, Березівка, Вигів, Краснопіль, Давидки, Дружбівка.

    Виготовляються  нові нормативно грошові оцінки населених пунктів сіл Горщик, Березівка, Жупанівка, Піски, Вигів, Краснопіль, Боровиця.

    Розробляється генеральний план населеного пункту Горщик, що дасть змогу більш раціонально використовувати територію, розширити межі населеного пункту та включити додаткову площу, яка була помилково внесена до Лугинського району.

 

    Прийняті рішення та планується поетапне проведення інвентаризації земель за межами населених пунктів колективної власності колишніх КСП,  близько 1000 га та віднесення їх до комунальної власності сільської ради з подальшою передачею в оренду.

 

    Проведено  роботи та передано в оренду земельні ділянки через земельні торги у вигляді аукціону площею 308, 1 га у кількості 12 шт. на суму 1, 4 млн грн. в рік, у тому числі  8 земельних ділянок у цьому році, проведено 3 аукціони.

 

     Ведеться  реєстр договорів оренди неуспадкованих земельних ділянок (часток /паїв)  сільськогосподарського призначення, що станом на 1 півріччя 2021 року складає 711 заключених таких договорів та 81 припинення в зв’язку з визначенням спадкоємців. Сільська рада отримує  0, 503 млн. грн від  оренди землі  на управління спадщиною площею  423,4 га та 0,650 млн. грн від оренди землі невитребуваних земельних часток /паїв в рік станом на 01.07.2021 року. Відділом земельних відносин у 2021 році було виявлено на території колишньої Вигівської сільської ради нові  непереоформлені земельні частки/ паї, підготовлено та передано їх в оренду на управління спадщиною ТОВ «Острозькій зерновій компанії» з максимальною відсотковою ставкою оренди 12 % від нормативної грошової оцінки землі.

   

 

Також зареєстровано право комунальної власності на земельні ділянки, які належать до земель промисловості та передано їх в оренду ТОВ «Омелянівський кар’єр» загальною площею понад 24 га, що дозволило до бюджету сільської ради залучити додаткові 0,97 млн. грн.

   

     За звітній період надано інформації та довідки громадянам, підприємствам, установам та організаціям  про наявність та площу земельних ділянок які перебувають у власності чи користуванні осіб.  Також, щоденно проводиться прийом громадян, де надається їм роз’яснення щодо оформлення, володіння, користування, реєстрації та розпорядження земельними ділянками на території ТГ.

     Неодноразово підготовлено інформацію на електронних та паперових носіях про інвестиційно-привабливі земельні  ділянки з вичерпною інформацією стосовно кожного об’єкту окремо для потенційних інвесторів.

 

Спеціаліст ІІ категорії  відділу земельних           Вікторія Колодяженська

 відносин, містобудування та архітектури              

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь