Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

ПРОГРАМА «БАТЬКИ ЗА РАННЄ ВТРУЧАННЯ В УКРАЇНІ»

Дата: 03.12.2021 16:02
Кількість переглядів: 511

Національна Асамблея людей з інвалідністю України, за участі та підтримки Міжнародної громадської організації HealthProm (Лондон) та Благодійного фонду «Інститут раннього втручання» (Харків) з осені 2016 започаткувала та впроваджує Програму «Батьки за раннє втручання в Україні».

Фото без опису

Ми впевнені, що саме батьки мають відігравати і відіграють ключову роль у здійсненні необхідних реформ, які дозволять дітям з інвалідністю та особливими потребами мати «кращий старт» в житті.

Програма спрямована на підтримку недержавних організацій (НДО), якими керують батьки (або які створені батьками) дітей з інвалідністю («батьківські» НДО) та активних батьків дітей з порушеннями розвитку та/або інвалідністю в їх участі в процесах розробки та впровадження системи раннього втручання в Україні.

В рамках Програми впроваджувалися проекти за фінансування ЕС, за фінансування уряду Німеччини і за підтримки ЮНІСЕФ, за фінансування Посольства Великої Британії, Міжнародного фонду «Відродження» та Посольства Нідерландів в Україні .

Наші цілі:

Фото без опису

  • Підтримка співпраці між «батьківськими» НДО, а також створення відповідних платформ для конструктивного діалогу в сфері раннього втручання (як на національному, так і на регіональному рівнях), а також в інших сферах, що стосуються захисту їх прав.
  • Посилення впливу та авторитету «батьківських» НДО, а також їх здатності висловлюватися і працювати з творцями політики. Аргументоване і професійне представлення думки батьків у політичних діалогах у рамках розробки політики раннього втручання.
  • Розвиток здатності «батьківських» НДО, активних батьків і журналістів, стимулювати інтерес громадськості до потреб і прав дітей, в тому числі раннього віку, з інвалідністю, з порушеннями розвитку, і забезпечувати те, щоб думка батьків була врахована.
  • Розробка і впровадження соціальної комунікаційної кампанії «Батьки за раннє втручання».

Відповідно до визначення Європейської Асоціації Раннього Втручання (Eurlyaid):

«Раннє втручання представляє собою заходи, орієнтовані на розвиток дитини раннього віку, а також на супровід батьків цієї дитини, які здійснюються безпосередньо після визначення стану та рівня розвитку дитини. Раннє втручання спрямовано як на дитину, так і на батьків, родину та її соціальне оточення».

Важливо підтримати та поєднати наші зусилля з усіма учасниками процесу розробки політики раннього втручання, серед яких Національна рада з питань раннього втручання, національні та міжнародні установи й організації, Представництво Європейського Союзу в Україні, Представництво ЮНІСЕФ в Україні, а також професіонали та спеціалісти, що підтримують ідею раннього втручання та розбудовують відповідну систему в Україні.

Зацікавлені «батьківські» НДО і просто активних батьків, що бажають співпрацювати з метою впровадження в Україні системи раннього втручання, просимо:

Заповнити форми за посиланнями:


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь