Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Велике будівництво на Житомирщині: в шести модернізованих приймальних відділеннях у лікарнях області встановлено нові КТ

Дата: 10.12.2021 13:50
Кількість переглядів: 156

У рамках програми Президента України «Велике будівництво» в Житомирській області активно розбудовується мережа закладів охорони здоров’я – будівництво амбулаторій, реконструкція лікарень та модернізація приймальних відділень.

Фото без опису

Реалізація цих проєктів здійснюється комплексно – окрім проведення будівельних робіт та реконструкції приміщення оздоблюються необхідним обладнанням та апаратурою.

Так, в 6-ти лікарнях Житомирської області встановлено сучасні комп’ютерні томографи, які дозволять оперативно та якісно проводити діагностику для встановлення точного діагнозу та ефективного лікування хворих. Нові КТ отримали:

  • Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання;
  • Бердичівська міська лікарня;
  • Овруцька міська лікарня;
  • Лікарня № 1 Житомирської міської ради;
  • Центральна районна лікарня ім. Д.І. Потєхіна Коростишівської районної ради;
  • Коростенська центральна міська лікарня.

Загалом по всій Україні встановлено 131 комп’ютерний томограф.

Як раніше повідомив заступник керівника Офісу президента, координатор програми  «Велике будівництво» Кирило Тимошенко, цьогоріч в Україні буде модернізовано більше 200 приймальних відділень у лікарнях, а за 2020-2021 роки відкрито більше 600 амбулаторій у кожному куточку нашої країни – у селах, у маленьких громадах, щоб у людей був доступ до медицини у тому місці, де вони проживають.

Крім того, наступного року за програмою Президента Володимира Зеленського стартує оновлення обласних лікарень – планується реконструювати відділення та корпуси однієї дитячої й однієї дорослої обласної лікарні в кожному обласному центрі.

Зокрема в обласних лікарнях реконструюватимуть фасади, будівлі, за необхідності – будуватимуть хірургічні відділення, вертолітні майданчики тощо. Усі лікарні також оснастять новою медичною технікою.

Нагадаємо, що в рамках президентської програми на Житомирщині завершено останню ІІІ чергу реконструкції приміщень обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь