Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Вакцинація проти COVID-19 в рази зменшує вірогідність госпіталізації, – Наталія Остапченко під час брифінгу. ВІДЕО

Дата: 10.01.2022 12:38
Кількість переглядів: 169

На цьому сьогодні, 10 січня, наголосила перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко під час щотижневого онлайн-брифінгу щодо епідемічної ситуації в області та вакцинації від COVID-19.

Фото без опису

Також вона повідомила, що протягом минулої доби в області виявили 43 інфіковані та 1 людина померла від ускладнень, викликаних коронавірусом. Усього за період пандемії встановлено 3284 летальні випадки від COVID-19.

«Загалом у стаціонарах сьогодні лікуються 339 хворих на коронавірус та 47 осіб       госпіталізовано з підозрою на COVID-19. Кисневу підтримку отримують 247 людей. Під апаратами ШВЛ – 19 хворих. В області пацієнтам з COVID-19 надають допомогу 24 лікарні», – розповіла Наталія Остапченко.

Перша заступниця голови Житомирської ОДА зауважила, що вакцинація є найефективнішим методом боротьби з пандемією, поінформувала про можливість введення додаткової та бустерної доз вакцини проти коронавірусу та відмінності між ними.

Так, додаткова доза вакцини вводиться людям, у яких міг не виробитися достатній рівень імунітету. Додаткову дозу вводять через 1-3 місяці після останнього щеплення тою ж самою вакциною, якою робили попередню вакцинацію. Дія сертифікату не подовжується.

Натомість бустерне щеплення можуть отримати усі охочі, хто прагне посилити власний імунітет проти ковідної хвороби, але не раніше ніж через 6-9 місяців після отримання повного курсу щеплення.

Передусім, перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Pfizer, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина до цього. Також змінено схеми використання різних вакцин для основного курсу щеплень від COVID-19, згідно з якими вакцину CoronaVac тепер можна поєднувати з вакцинами як AstraZeneca та Moderna й Pfizer.

Рахуючи від дати отримання бустерної дози, новий COVID-сертифікат діятиме 270 діб. Отримати його можна буде в Дії: достатньо повторити запит на генерацію сертифікату наприкінці січня 2022 року. До того часу сертифікат за попередню повну вакцинацію є чинним.

 Дивіться детальніше у ВІДЕО нижче.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь