Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Цьогоріч в Україні планують оновити не менш ніж 5 тисяч км доріг

Дата: 14.01.2022 13:36
Кількість переглядів: 171

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів України 12 січня. Як зазначив Денис Шмигаль, у 2022 році Уряд має амбітні цілі у сфері розвитку інфраструктури в межах програми Президента «Велике будівництво».

Фото без опису

«Цьогоріч передбачається будівництво та ремонт не менше 5 тис. км доріг та запуск проєктів державно-приватного партнерства в дорожній сфері. Для їх збереження плануємо збільшити на автошляхах кількість WIM-систем (зважування-в-русі). Продовжимо також реалізацію ініціатив для покращення залізничного сполучення та інфраструктури. Зокрема, плануємо відремонтувати більше 600 км колій та електрифікувати нові ділянки, оновити рухомий склад “Укрзалізниці”», – відзначив Денис Шмигаль.

Як зауважив Прем’єр-міністр, цього року Уряд також дасть старт програмі «Велика термомодернізація». За його словами, очікується реалізація щонайменше 500 енергоефективних проєктів коштом Фонду енергоефективності. А також у сумі з бюджетними коштами та кредитними коштами планується здійснити термомодернізацію 5 тисяч будинків.

«Розвиток транспортних стратегічних хабів – невід’ємний елемент для розвитку держави та економічної спроможності регіонів. Це і проєкти щодо розвитку прикордонної інфраструктури, це і будівництво аеропортів. Цього року готуємося до старту проєктів з будівництва двох аеропортів на Сході України», – зазначив очільник Уряду.

За словами Прем’єр-міністра, цього року також передбачається створення Фонду внутрішніх водних шляхів, кошти якого підуть на модернізацію річкової інфраструктури. Крім того, Міністерство інфраструктури спільно з Міністерством економіки мають запустити програму відродження суднобудування.

Денис Шмигаль додав, що не менш очікуваним у 2022 році також є реалізація проєкту «Велика реставрація», а також продовження програми Президента «Зелена країна».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь