Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Олексій Туровський взяв участь в онлайн-нараді Коростенської районної військової адміністрації з питань внутрішньо-переміщених осіб

Дата: 14.06.2022 13:53
Кількість переглядів: 580

Голова Горщиківської сільської ради Олексій Туровський взяв участь в онлайн-нараді, яка пройшла сьогодні за ініціативи Коростенської районної військової адміністрації під головуванням першого заступника начальника Коростенської РВА Сергія Киричека, за участі заступника голови Коростенської РВА Володимира Сивко, заступниці голови Коростенської районної ради Олени Харченко, керівників структурних підрозділів Коростенської РВА, голови ГО «Добротвор» Ігоря Сиромятникова з головами територіальних громад та відповідальними за комунікацію з внутрішньо-переміщеними особами.

Основним питанням наради в першу чергу було забезпечення людей, які приїдуть до Коростенського району з територій, що знаходяться під тимчасовою окупацію або зазнали значних пошкоджень внаслідок російської агресії в бік України.

Фото без опису

На початку наради Сергій Кириченко зазначив, що: «На сьогоднішній день Коростенською РВА, в громадах району ведеться активна робота з підготовки зустрічі внутрішньо-переміщених осіб. На даний час ми не знаємо поки конкретної дати їх прибуття. Це може статись в будь-який день. Тому маємо тримати під контролем стан приміщень, де будуть розташовані люди, а також надати їм все необхідне для облаштування в тимчасових місцях перебування».

Фото без опису

В свою чергу Ігор Сиромятников проінформував присутніх, що громадська організація «Добротвор» у спільній співпраці з ООН вже на сьогодні доставили до міста Коростеня 12 фур та планують до кінця тижня ще як мінімум 12 фур гуманітарного вантажу.

Фото без опису

«Цей вантаж призначений для всіх 5000, заявлених на Коростенський район, біженців. Він складається в першу чергу із матраців, постільної білизни, подушок, ковдр, посуду тощо. В подальшому планується отримати і продуктові набори для цих людей».

Фото без опису

Варто відзначити, що допомога від ООН, яку було надано ГО «Добротвор» чітко регламентована та контрольована. Ті люди, яких буде розселено централізовано, отримають її в юридичних осіб, відповідальних за комунікацію з внутрішньо-переміщеними особами. Всі інші біженці з числа заявлених, які будуть розселятись самостійно, зможуть звернутись за допомогою безпосередньо до ГО «Добротвор» з відповідними заявами та документами.

Фото без опису

Фото без опису

Наталія Колєнова,

член Національної спілки журналістів України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь