Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Олексій Туровський взяв участь в онлайн-нараді Коростенської РВА з питань внутрішньо-переміщених осіб зі сходу України

Дата: 21.06.2022 13:06
Кількість переглядів: 739

До Житомирської області почали прибувати переселенці зі сходу України. Чекають прибуття наших співвітчизників і в Коростенському районі та, зокрема, в нашій Горщиківській територіальній громаді. 

Фото без опису

В зв’язку з цим виникла необхідність провести під головуванням першого заступника начальника Коростенської районної військової адміністрації Сергія Кириченка, за участі заступника голови Коростенської РВА Володимира Сивко, заступниці Коростенської райради Олени Харченко з головами територіальних громад Коростенського району та за участі керівників окремих структурних підрозділів Коростенської РВА, а також головою громадської організації «Добротвор» Ігоря Сиромятникова чергову онлайн-нараду.

Перше і основне питання, яке було розглянуто під час наради стосувалось підготовки до прибуття людей, а саме забезпечення їх всім необхідним – від продуктових наборів до постільної білизни, розміщення в пунктах прийому та в індивідуальному житлі, подальше харчування та проживання тощо. Особлива увага була приділена оформленню юридично документації та контролю за наданою волонтерами допомоги.

«Сьогодні ми маємо чимало важливих запитань, на які треба знайти спільно чіткі відповіді, відпрацювати механізми, які не суперечать законам і направлені на допомогу внутрішньо-переміщеним особам, – зауважив в ході наради Сергій Кириченко. – Маємо згуртуватись як ми це зробили в перші дні війни і прийняти людей як найкраще»

Фото без опису

В ході активного діалогу під час наради керівники громад могли порадитись та поділитись досвідом щодо вже проведеної роботи з підготовки прийому людей, уточнити всі необхідні питання співпраці з ГО «Добротвор», відпрацювати комунікацію з Коростенської РВА щодо прибуття людей.

Голову Горщиківської територіальної громади Олексія Туровського зокрема цікавили питання законності деяких рішень та оформлення документації щодо отримання гуманітраної допомоги від благодійних організацій, а також питання норм харчування людей.

"Ми готові прийняти наших співвітчизників у себе і зробимо все можливе аби перебування у нас було для них комфортним, але всі мають дотримуватись норм чинного законодавства аби після війни не шукати винних у їх порушеннях. Сьогодні ми дуже надіємось на підтримку жителів нашої громади, на їх допомогу у вирішенні всіх нагальних питань переселенців",  - сказав під час наради Олексій Туровський.

Наталія Колєнова,

член Національної спілки журналістів України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь