Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Пенсіонер передав на потреби військових частину своєї пенсії: Не можемо боронити свою землю зі зброєю в руках, то маємо боронити її всіма доступними методами

Дата: 11.07.2022 11:44
Кількість переглядів: 632

Сьогодні Україна горить в полум’ї повномасштабної війни, яку проти неї веде російська федерація. Сьогодні кожне з нас, українців, на своєму місці робить все можливе і неможливе, іноді навіть на грані людських можливостей аби пришвидшити нашу спільну Перемогу над ворогом.

Із завмиранням серця ми щоденно відкриваємо новини і читаємо про здобутки на фронті наших захисників. Адже немає мабуть такої родини, в якій не було б батька, чоловіка, сина чи брата, що сміливо та з відчуттям неабиякої відповідальності пішли на війни, щоб боронити рідний край, нашу Україну і кожну її родину. Низький уклін кожному і кожній, хто зі зброєю в руках відвойовує мир, стоїть на варті цілої Європи.

Проте варто відзначити, що і в тилу є люди, якими ми повинні пишатись. Це волонтери, благодійні організації, територіальні громади як наша Горщиківська, колективи підприємств, організацій, закладів і прості мешканці міст, селищ та сіл. Вони не сидять склавши руки. Щоденно працюють над тим аби забезпечити самим необхідним наших воїнів хто чим може – від військового обмундирування та військової техніки до смачної, домашньої їжі і грошей.

Фото без опису

Людиною, якою ми можемо пишатись, є і уродженець Горщиківської територіальної громади, пенсіонер, який нині живе в селі Бондарівка – Станіслав Августович Рафальський.

Народився Станіслав Августович у 1925 році в селі Жупанівка в сім’ї колгоспників. Пережив тяжкі роки Голодомору 1932-33 років. Його батько загинув в роки Другої світової війни. Мама сама піднімала родину – працювала дояркою. У 1942 році самого Станіслава Августовича, ще зовсім юного фашисти забрали до Німеччини. У свої 17 років на той час він побачив та пережив чимало труднощів. Бачив війну та її наслідки. В Україну повернувся лише у квітні 1945 року. Далі були важкі роки відбудови країни, підняття її з руїн.

Нелегко прийшлось йому та його дружині Марії. Та все ж вони народили і виховали двох дуже гарних синів – Михайла і Анатолія. Станіслав Августович працював і тесляром на Омелянівському ДТЗ, і різноробочим в колгоспі ім. Шевченка. Все життя у праці та турботах провів учасник війни.

«Ніколи не думав, що колись знову війна прийде на нашу землю, – говорить чоловік. – Війна не приносить нічого доброго. Від неї лише горе, біда і розруха. Я знаю це, бо бачив її на власні очі. Сьогодні я не можу взяти до рук зброю, але не можу бути осторонь події».

Фото без опису

І не стоїть осторонь чоловік з великим і чуйним серцем. Нещодавно він звернувся за допомогою до голови Горщиківської територіальної громади Олексія Туровського аби передати частину своєї пенсії для БО «Благодійний фонд «Лео». 1000 грн. – ось та сума, яка була надана Станіславом Августовичем і яку перерахував на рахунок фонду Олексій Туровський.

«Це не просто гроші, – відзначив пенсіонер. – Це частинка мого серця і моєї любові тим, хто сьогодні нас обороняє і людям, яким зараз значно важче ніж нам тут в селі».

Фото без опису

Хочу нагадати, що БО «Благодійний фонд «Лео» це саме  той фонд, з яким так активно співпрацює Горщиківська громада. Вони опікуються наданням допомоги військовим, а ще людям, які постраждали від війни. Разом ми зробили вже багато добрих справ і ще більше зробимо за підтримки з боку жителів громади.

Фото без опису

«Я продовжу надавати допомогу нашим захисникам і далі скільки зможу, – підсумував зустріч з Олексієм Туровським Станіслав Рафальский і доповнив – Прошу долучатись і своїх односельців, жителів всього Коростенського району. Не можемо боронити свою землю зі зброєю в руках, то маємо боронити її всіма доступними методами. Хочемо миру на своїй землі, то не дамо ворогові жодного шансу перемогти наших вояків».

Наталія Колєнова,

член Національної спілки журналістів України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь