Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Віктор Градівський: За час війни Житомирщина збільшила зовнішньоторговельні операції зі Словаччиною

Дата: 31.10.2022 09:55
Кількість переглядів: 62

Під головуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної відбулось онлайн-засідання Української частини Українсько-словацької Змішаної Комісії з питань економічного, промислового і науково-технічного співробітництва, до складу якої входить заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський.

Фото без опису

У ході проведення засідання заступник начальника ОВА поінформував учасників про окремі аспекти міжрегіонального співробітництва між Житомирською областю та Республікою Словаччина. Зокрема впродовж 8 місяців 2022 року підприємствами області було здійснено зовнішньоторговельні операції із суб’єктами господарювання Словаччини на суму 33 млн дол. США.

Обсяг експорту товарів до Словаччини в зазначеному періоді становив 6,5 млн дол. США та збільшився порівняно з аналогічним періодом 2021 року на 64%. Основними статтями експорту є: деревина і вироби з деревини – 54,8% від загального експорту країни, вироби з каменю, гіпсу, цементу – 21%.

Обсяг імпорту становив 26,4 млн дол. США, що у 15 разів більше аналогічного показника 2021 року. Основу імпорту склали палива мінеральні, нафта і продукти її перегонки – 87,3%.

Серед перспективних напрямків у співпраці зі словацькими партнерами є: міжрегіональне співробітництво, долучення словацької сторони до процесу відбудови зруйнованих унаслідок російської агресії об’єктів інфраструктури, у тому числі критичної, житлових будинків, шкіл, садочків, соціальних закладів та інше.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь