Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Поки ми боремося – є Україна!

Дата: 17.01.2023 14:57
Кількість переглядів: 340

Майже рік триває повномасштабне вторгнення росії на територію нашої держави. Щоденно українці роблять все можливе, аби відбити ворога на полі бою та забезпечити всім необхідним наших воїнів-захисників.

Фото без опису

Жителі Горщиківської громади беруть активну участь у волонтерській роботі: з початку війни і по сьогоднішній день готують страви для військовослужбовців і людей з деокупованих територій, плетуть маскувальні сітки для людей і техніки, передають на фронт речі першої необхідності, медичні засоби, засоби гігієни, збирають гроші і купують тепловізори, купують і передають власні дрони. Є і такі волонтери, які передали на фронт не один, а майже 10 автомобілів. Жителі громади не жаліють ні свого часу, ні сил, ні грошей.

До волонтерської діяльності долучаються всі: учні та вчителі, працівники освіти, культури, медицини, представники та керівництво місцевого самоврядування. І всім хочеться сьогодні сказати велике «Дякую!»

До волонтерської діяльності долучився й уродженець Горщиківської територіальної громади, який нині живе в селі Бондарівка – Станіслав Августович Рафальський.

Кілька разів вже ми розповідали про нього, як про людину, що пережила Другу світову війну, полон, заслання, а сьогодні він активно, грошима зі своєї пенсії, підтримує Збройні Сили України.

В свою чергу військові дякують пенсіонеру за підтримку і розуміння. З приємною місією – вручити подяку від командувача Національної гвардії України генерал-лейтенанта Юрія Лебедя днями завітав до Станіслава Августовича голова Горщиківської сільської ради Олексій Туровський.

Він передав теплі слова вдячності від захисників і відзначив, що вчинки земляка це гарний приклад для кожного з громади не зупинятись на досягнутому: «Війна ще не завершена, – зауважив Олексій Анатолійович. – Всі ми повинні продовжувати підтримувати наших воїнів хто чим може, вірити в нашу спільну перемогу над окупантами і наближати її всіма силами».

Фото без опису

Як і минулі рази зустріч керівника громади з пенсіонером, Станіслав Августович вкотре передав частину своїх заощаджень на потреби української армії.

«Діти мої, я впевнений, що ми переможемо, – сказав Станіслав Рафальський. – Ці гроші сьогодні передаю для наших синів і доньок на фронті. Хай послужать добру, хай пришвидшать нашу перемогу! Прошу всіх – не будьте байдужими. Робіть все можливе від вас, щоб вибити ворога з рідної землі. Поки ми боремося – є Україна!»

Тож, дорогі жителі Горщиківської територіальної громади. Ми оголошуємо продовження благодійного збору коштів на потреби захисників України. На сьогоднішній день є кілька конкретних запитів, які маємо спільно з вами закрити і дати можливість нашим героям бути ефективнішими в бою, мати необхідний захист та воювати не думаючи про такі прості людські потреби як тепле спорядження в окопах чи особистий захист, ліки тощо.

Долучайтесь! Кошти ви можете принести до Горщиківської сільської ради, покласти в одну із скриньок для зборів, які знаходяться в місцях загального користування громади. Картковий рахунок - 5168742733461762.

Пам’ятайте! Не буває маленьких сум, буває 0. А все, що більше 0, то є величезний плюс до цілі. Разом ми сила, разом ми йдемо до Перемоги!

Наталія Колєнова,

член Національної спілки журналістів України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь