Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Чи продовжується довідка про інвалідність і право на отримання виплат на період воєнного стану, – інформує МОЗ

Дата: 09.02.2023 10:34
Кількість переглядів: 75

Міністерство охорони здоров’я нагадує, що на період дії воєнного стану на території України спрощена процедура проведення медико-соціальної експертизи. Тобто зараз медико-соціальна експертна комісія (МСЕК) здійснює свої функції за принципом екстериторіальності.

Фото без опису

Якщо особа хоче встановити інвалідність, але не може прибути на огляд – МСЕК може приймати таке рішення заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я.

Якщо є обставини, за яких ви або ваша дитина не можете пройти обстеження й оформити направлення на МСЕК, строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану та впродовж 6 місяців після його припинення/скасування.

Усі соціальні виплати та пільги зберігаються за вами до закінчення строку проходження повторного огляду.

МОЗ звертає вашу увагу, що йдеться лише про медико-соціальні експертні комісії, які працюють на підконтрольній уряду України території. Вони працюють у штатному режимі та спільно з органами соціального захисту допомагають усім внутрішньо переміщеним особам у питаннях проходження медико-соціальної експертизи.

На тих територіях України, де ведуться активні бойові дії, діяльність МСЕК призупинено. Самі комісії переїжджають на інші, більш безпечні, території.

Ознайомитися з адресою та контактними номерами телефонів усіх МСЕК в Україні можна за номером телефону «гарячої лінії» МОЗ: 0 800 60 20 19.

Нагадуємо, що лікарсько-консультативна комісія може встановлювати інвалідність дитині дистанційно під час війни.

Довідково. Питання регулювання соціальних виплат особам з інвалідністю відноситься до компетенції Міністерства соціальної політики України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь