Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Спочатку звільню батьків дружини з окупації на Херсонщині, а далі — підемо у наш Крим, — доброволець штурмової бригади “Лють” Олександр Германчук

Дата: 14.03.2023 16:44
Кількість переглядів: 80

30-річний житель м. Овруча, що на Житомирщині, понад 6 років працював і проживав у Польщі. Коли почалося повномасштабне вторгнення рф до України, волонтерив та допомагав співвітчизникам, брав участь в акціях під посольством країни-агресора. Згодом повернувся додому та вирішив стати бійцем “Люті”.

Фото без опису

У першу добу повномасштабного вторгнення, коли дізнався про прибуття співвітчизників до Варшави, Олександр кинувся їм допомагати.

“Написав на жилетці великими літерами «перекладач» і щодня був на вокзалі. Я швидко розібрався, де потрібно реєструватися та оформлювати документи, де є автобуси, щоб їхати у певних напрямках, де можна поїсти і відпочити тощо, тому навіть інші волонтери зверталися до мене, аби уточнити щось із цих питань”, — розповідає Олександр Германчук.

Також Олександр мав твердий намір стати до лав оборонців України, тому повернувся додому. Мав єдине бажання: аби його знання та вміння були використані найефективніше.

“Я за фахом інженер-будівельник, непогано розбираюся в техніці, працював зі складним обладнанням. Знаю кілька іноземних мов. Також служив за контрактом у Державній прикордонній службі України. Після повернення постійно переглядав інформацію про набір на службу”, — зазначив Олександр.

Оголошення про набір у бригаду «Лють» чоловік побачив у соцмережах. Одразу ж заповнив анкету і дуже швидко потрапив на співбесіду до майбутнього керівника. Далі – успішне проходження відбору та очікування навчань.

 

Окрім цього, Олександр має й особисте завдання.

“Спочатку звільню батьків дружини з окупації на Херсонщині. Хотілось би це особисто зробити, зайти до хати. Мама готує такий смачний борщ… А далі — підемо у наш Крим. Ми вмотивовані та готові виборювати нашу Незалежність. І саме зараз маємо шанси це зробити переконливо та назавжди”, — зауважив Олександр.

Нагадаємо, що в Україні триває запис до 8 бригад “Гвардії наступу”.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь