Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

На Житомирщині продовжує реалізовуватися програма «Прихисток» для вимушено переміщених осіб

Дата: 04.04.2023 14:00
Кількість переглядів: 86

«Прихисток» — найбільший сервіс пошуку безкоштовного житла для українських біженців і вимушено переміщених осіб в Україні та за кордоном. Соціальна ініціатива, започаткована Галиною Янченко 24 лютого 2022 року, у перший день повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Фото без опису

Ініціатива працює на базі сайту prykhystok.gov.ua, який створено за принципом дошки оголошень: одні люди залишають повідомлення про можливість прихистити переселенців, інші — знаходять варіанти тимчасового прихистку для себе і своїх родин.

Головна умова — житло має надаватися безкоштовно. Станом на сьогодні на сайті доступно близько 5,5 тисяч оголошень: 4 350 в різних регіонах України і 1 037 — за кордоном. Сайт перекладено 40 мовами.

На сайті власники житла, які готові безкоштовно прихистити у себе вдома українських біженців, залишають оголошення про вільне житло та свої контакти. А люди, які потребують житла, можуть одразу його знайти та забронювати.

У процесі спілкування між власниками житла та потенційними жильцями не задіяні державні органи, люди спілкуються один з одним напряму.

Для тих, хто надає житло:

  • аби запропонувати житло, потрібно зареєструватися на сайті. Це простий процес, реєстрація відбувається у кілька кліків. Потрібно ввести свій e-mail, номер телефону та розмістити оголошення;
  • власник житла може запропонувати для проживання квартиру, будинок, дачний будинок, кімнату, або будь-який інший варіант, придатний для проживання;
  • єдина умова: житло має пропонуватися безкоштовно.

Для тих, хто шукає житло:

  • для того, аби скористатись сайтом та побачити пропозиції вільного житла, достатньо просто обрати регіон чи країну, продзвонити вільні варіанти та обрати місце;
  • платформа дозволяє знайти варіанти житла як в Україні, так і за кордоном. Це може бути варіант житла як на кілька днів, так і для довгострокового проживання. Працює система фільтрів, яка дозволяє швидше підібрати варіант, який підійде в кожному окремому випадку.

Також на сайті розміщено покрокову інструкцію для отримання компенсації на сплату комунальних послуг, калькулятор розрахунку суми виплат за цією програмою, відповіді на поширені запитання та вказано кількість вільних місць по окремих регіонах.

Програма реалізується у 23 областях та місті Києві (крім Луганської області та АР Крим).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь