Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

УКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ІМУНІЗАЦІЇ

Дата: 27.04.2023 11:22
Кількість переглядів: 101

З 24 по 29 квітня триває Український тиждень імунізації. Мета його заходів - підвищити обізнаність дітей та дорослих про важливість імунізації для профілактики хвороб, збереження та захисту життя.

Фото без опису

Заходи Українського тижня імунізації проходять в рамках Європейського тижня імунізації у об’єднаних територіальних громадах Житомирської області -- за підтримки проекту USAID Розбудова стійкої системи громадського здоров’я.

Житомирська область входить до складу восьми пілотних регіонів проекту, мета якого полягає у посиленні спроможності уряду України запобігати, виявляти та реагувати на загрози громадському здоров’ю; забезпечувати надання критично важливих функцій громадського здоров’я в кризовий період; та захищати здоров’я всіх груп населення України, у тому числі найбільш вразливих.

Одним із завдань проекту є збільшення охоплення вакцинацією від COVID-19 та рутинною імунізацією, зокрема шляхом проведення заходів на рівні громад.

На жаль, впродовж минулого і нинішнього років в Україні фіксується зниження охоплення населення рутинною вакцинацією. Одна з причин цього -- війна. Мільйони українських сімей змінили місце проживання або знаходяться в місцях, де доступ до медичних послуг є обмеженим, а пересування небезпечним.

Дуже часто батьки відкладають вакцинацію дітей, а також самі не проходять щеплення -- через втрачені медичні документи або страх щодо якості. У цій ситуації зростають ризики поширення небезпечних інфекцій: гепатиту В, кору, туберкульозу, дифтерії, кашлюку тощо. Подібна небезпека в умовах війни є серйозним викликом для суспільства і системи охорони здоров’я.

Відтак заходи у рамках Всеукраїнського тижня імунізації будуть спрямовані акцентування важливості своєчасної планової вакцинації проти інфекційних захворювань.

Дізнавайтесь більше про вакцини та щеплення на Національному порталі з імунізації: https://vaccine.org.ua/

Відділ комунікації, організаційної та  інформаційно-роз’яснювальної роботи 

ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь