Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

У Горщиківському ліцеї урочисто відкрито Клас безпеки

Дата: 28.06.2023 17:16
Кількість переглядів: 628

Сьогодні в Горщиківській громаді знакова подія у Горщиківському ліцеї урочисто відкрито Клас безпеки. Захід відбувся за участі рятувальників, освітян, поліцейських та керівництва громади.

Окремо хочемо подякувати за участь в заході нашому односельчанину, випускнику Горщиківського ліцея, учаснику бойових дій, який переніс поранення, але знайшов час і можливість та прийшов до ліцею, Вадиму Харченку.

Мужній воїн на власні очі бачив всі ті вибухові пристрої, про які розповідали рятувальники дітям. Він знає їх смертельну небезпеку і на власному досвіді міг пояснити чим небезпечні "подарунки" війни.

Фото без опису

Класи безпеки – це спільний всеукраїнський проєкт ДСНС і МОН України, що втілюється у життя за сприяння місцевих громад та підтримки благодійників.

Тут – своєрідне дитяче безпекове середовище, де у невимушеній обстановці можна проводити заняття з використанням різних дитячих активностей та одночасно опановувати правила пожежної, мінної безпеки, дорожнього руху і цивільного захисту, вчитися надавати домедичну допомогу та діяти у різних надзвичайних і життєвих ситуаціях.

Перший урок безпеки у новому класі був ознайомчим і особливим – зі святковими смаколиками та подарунками. Діти отримали від партнерів ДСНС – дитячого фонду UNICEF – набір наочності, навчальної продукції з мінної безпеки та розмалювали містечко, в якому шукали вибухонебезпечні предмети, розгадували загадки з безпеки життєдіяльності.

Після теоретичної частини мали можливість ознайомитися з аварійно-рятувальним автомобілем та обладнанням, який чекав їх на подвір'ї ліцею.

Також рятувальники завітали до нещодавно відкрито Цифрового освітнього центру на базі даного ліцею в якому впродовж літніх канікул проводяться заняття з цифрових технологій. Нагадали діткам про основні правила мінної💣 та пожежної 🔥безпеки, а також про безпечний відпочинок на водних об'єктах 🏊‍♀️

#Клас_безпеки #Горщиківськійліцей



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь