Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Як підтримувати своє ментальне здоров’я під час війни

Дата: 30.06.2023 11:02
Кількість переглядів: 79

Ментальне здоров’я, за визначенням ВООЗ, — стан добробуту, у якому людина реалізує свої здібності, може протистояти стресам у житті, продуктивно та результативно працювати, а також робити внесок у суспільне життя.

Фото без опису

Із початком повномасштабної російсько-української війни потреба в підтримці ментального здоров’я стала ще більш актуальною, ніж раніше. Допомогти впоратися зі стресами можуть спеціально розроблені мобільні застосунки, які містять короткі прості вправи на щодень. Розповідаємо про два такі застосунки..

BetterMe. Mental Health (IOS або Android)  

BetterMe: Mental Health — це застосунок, у якому зібрали різні техніки самодопомоги. Тут можна знайти й короткі, усього на 2-4 хвилини, дихальні вправи, медитації, поради. Можна скласти план практик на день, які допоможуть покращити концентрацію уваги та поліпшити сон. До речі, перед сном у застосунку можна послухати добірки різних заспокійливих мелодій, звуків природи або уривки з творів сучасних українських письменників та письменниць..

Нещодавно BetterMe спільно з ГО «Безбар’єрність» з експертною підтримкою ВООЗ в Україні розробили навчальний онлайн-курс «Важливі навички в періоди стресу», він теж доступний у додатку.

Svitlo (IOS або Android

Застосунок заснувала львівська клінічна психологиня — Надія Браницька. У цьому застосунку можна пройти тест на рівень тривоги або обрати медитацію за настроєм чи у разі потреби. Якщо ви початківець, то можете пройти короткий курс медитації, який є загальнодоступним. Тут також можна обрати різні вправи для зниження тривоги та покращення сну, а ще застосунок надсилатиме вам нагадування у зручний час та зберігатиме статистику практик. Сам застосунок Svitlo безкоштовний,  але доступна і платна розширена підписка з більшою кількістю функцій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь