Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Поліція Житомирщини застерігає: громадяни все ще вірять у «виграш призу» від шахраїв

Дата: 19.07.2023 14:38
Кількість переглядів: 153

Ошуканці зазвичай телефонують або надсилають повідомлення про виграш авто, вартісного гаджета або значної суми грошей. А умовою отримання призу є сплата «податку», «вартості доставки» або «страховки». Причому сума такого відшкодування сягає кількох десятків тисяч гривень.

Фото без опису

Так, 17 липня до відділу поліції №1 Житомирського райуправління звернувся житель району із повідомленням про шахрайство. 52-річний чоловік розповів, що близько 2 тижнів тому на його мобільний телефон надійшло повідомлення про виграш нової моделі «Iphone». Для того, щоб тримати вартісний гаджет, йому запропонували відшкодувати «вартість доставки» призу з-за кордону. Відтак він переказав майже 16 тисяч гривень на наданий банківський рахунок. Однак омріяного гаджета так і не отримав.

Поліцейські встановлюють причетного до шахрайства та водночас закликають громадян бути більш обачними. Зокрема, якщо йдеться про виграш, скористайтеся такими порадами:

– замисліться, чи брали ви участь у якихось розіграшах, акціях, лотереях, конкурсах? Якщо так – пригадайте, про який саме приз йшлося в умовах та переконайтеся на офіційних сторінках організатора, що ви є серед призерів. Якщо ж ні – вас намагаються ошукати шахраї;

– у вас вимагають сплату податку за приз чи інші внески для його отримання? Якщо так – це шахрайська схема!

Припиніть спілкування з шахраями та повідомте про їх дії до поліції!

Відділ комунікації поліції Житомирської області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь