Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про службу в органах місцевого самоврядування»

Дата: 20.07.2023 10:21
Кількість переглядів: 87

18 липня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування» .

Фото без опису

Метою закону є встановлення нових правових та організаційних засад служби в органах місцевого самоврядування як професійної та політично неупередженої діяльності, удосконалення механізму реалізації громадянами України права рівного доступу до служби в органах місцевого самоврядування, уточнення класифікації посад в органах місцевого самоврядування, що дозволить покращити умови оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування, а також приведення у відповідність до вимог бюджетного законодавства та нової системи адміністративно-територіального устрою.

Основними новаціями законопроекту є: захист працівників та гарантований нижній показник зарплати, прозора процедура конкурсного відбору, прозоре кар’єрне зростанні та робота основана на KPi, деполітизація процесів управління, прозорість та обов’язок оприлюднення премій.

Документ передбачає зміни, зокрема, щодо розмежування статусу службовців та виборних посадових осіб місцевого самоврядування.

Також передбачено упорядкування проведення відкритих конкурсів на посади, серед іншого – опублікування оголошення про конкурс та результатів його проведення через Єдиний портал вакансій публічної служби.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь