Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Щорічне щеплення домашніх тварин – дієвий засіб профілактики сказу: Перелік установ для здійснення безкоштовної вакцинації

Дата: 25.07.2023 12:36
Кількість переглядів: 143

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів нагадує про небезпечність сказу для тварин та людей, а також про необхідність здійснення щорічної вакцинації домашніх тварин.

Фото без опису

Сказ — це невиліковне вірусне захворювання, яким людина може заразитися від диких або домашніх тварин. І ефективний спосіб профілактики сказу є вакцинація, що є обов'язковою для всіх собак і кішок.

Вакцинувати тварин проти сказу обов'язок кожного власника. Подбайте про здоров’я свого чотирилапого улюбленця – зробіть безкоштовне щеплення у державній лікарні ветеринарної медицини Держпродспоживслужби!

Пам’ятайте, сказ вилікувати не можна, його можна тільки попередити! Вакцинація – рятує життя! Всупереч домислів щеплення проти сказу абсолютно безпечно і ніякого впливу на ріст і розвиток тварини не має.

Щеплення проти сказу можна зробити будь де, в Україні розгалужена мережа як приватних ліцензійних, так і державних установ. Але саме у державній установи є можливість застосовувати безкоштовну вакцину проти сказу. Щеплення потрібно проводити щорічно.

До вашої уваги матеріали інформаційної кампанії «Щорічне щеплення домашніх тварин – дієвий засіб профілактики сказу», а також перелік установ Донецької області, де проводять вакцинацію тварин проти сказу із застосуванням безкоштовної вакцини.

Що варто знати про сказ - у спільній із EU4SaferFood інфографіці.

Перелік лікарень ветеринарної медицини, до компетенції яких належить оформлення та видача ветеринарних свідоцтв форма №1, з метою некомерційного переміщення домашніх тварин ( .pdf , 581.39 Кб )

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь