Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

#Плічопліч: Ми плануємо завершити ремонт осель у Трифонівці до опалювального сезону, — Володимир Іщенко

Дата: 26.07.2023 14:16
Кількість переглядів: 155

Кількість відновлених будинків у Трифонівці на Херсонщині наближається до 50% від загальної кількості. Такі показники називає в.о. головного інженера ТОВ «Центркомплект» Володимир Іщенко.

Фото без опису

4 бригади будівельників ТОВ «Центркомплект» загальною кількістю 14 чоловік працюють у зруйнованому російськими окупантами селі вже більше трьох тижнів. Бригади складаються з будівельників та покрівельників, які займаються утепленням та ремонтом фасадів, ремонтують дахи.

Трифонівка — одне з сіл, яке було в окупації 7 місяців та звільнене ЗС України у листопаді 2022 року. Загалом у селі пошкоджено близько 70% приватних осель.

«Коли вперше приїхали робити заміри, обстежувати, визначати ступінь пошкоджень, об’єми роботи, люди не вірили що все буде відновлено. А зараз вони наповнені надією та радістю через те, що ми відновлюємо їх оселі», — розповідає Володимир Іщенко.

Місцеві пригощають будівельників гарячою їжею, чаєм, кавою, цукерками та раді, що Житомирщина допомагає їхньому селу. Все відновлення безкоштовне для населення та відбувається за рахунок держави

У селі дуже багато покинутих будинків. З майже 600 жителів у Трифонівці під час окупації залишилося близько 100 осіб

«Ті, хто повернувся, розповідають, що по поверненню додому, вони зіштовхнулися з фактами мародерства росіян. Ті будинки які оминули ворожі обстріли, зазнали руйнувань від мародерський дій окупантів: в них вибиті вікна та двері, у будинках зникла техніка та цінності», — розповідає будівельник.

Крім того, після втечі росіян з села, вони завдали ракетних ударів майже по всіх інфраструктурних об’єктах у Трифонівці. Однак у будівельника в перспективі є і відновлення соціальних об’єктів на Херсонщині. Нині ж в першу чергу будівельники відновлюють приватне житло, за що отримують велику вдячність від місцевих жителів.

Завершити роботи по відновленню осель планують до початку опалювального сезону.

#разомвідбудуємо

#плічопліч

#WeBuildUkraine


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь