Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

#Тияк? “Жіноче коло підтримки”

Дата: 08.08.2023 09:36
Кількість переглядів: 113

Війна – це кат, який залишає глибокий відбиток  на психологічному стані кожного українця й українки. Психологічне напруження, невизначеність та страх за власне життя і життя близьких заливають серця людей тривогою та печаллю. Ментальні наслідки війни проявляються на різних рівнях- від військових та вимушено переміщених осіб до мирних жителів, котрі далеко від активних бойових дій, у тому числі жінок, дітей і літніх людей.

Фото без опису

Однак, незважаючи на подібні випробування, з’являються світлі промені надії й підтримки. Так, громадська організація “МИР на долоні” ще з 2014 року активно допомагає ВПО у розв’язанні їхніх проблем, а також організовує  безпечну реінтеграцію. Група взаємопідтримки побудована за принципом “Рівний-рівному”. Цей напрямок своєрідної самореабілітації можна застосувати для вирішення як життєвих проблем, так і професійного вигорання.

ГО “Мир на долоні” організовує неформальні зустрічі під назвою «Жіноче коло підтримки», де обговорюються методи та методики для подолання стресу і депресій, а також розглядаються проблеми адаптації на новому місці проживання.

Для надання психологічної допомоги запрошується психологиня Анна Демченко. Фахівчиня обговорює з учасницями та учасниками найкращу допомогу для України із досвіду ізраїльських кризових психологів та американських військових психотерапевтів на базі таких практичних кейсів та вправ:

– психіка / дух / соціум;

– тілесні практики;

– емоції / думки / тіло.

На останній зустрічі, що відбулася 2 серпня, 20 вимушено переміщених жінок активно працювали зі спікерками, ділилися життєвими обставинами не стримуючи сліз.

Наприкінці заходу всіх учасниць очікував сюрприз у вигляді великих продуктових наборів від депутатки ВРУ Тані Циби, яка щиро підтримує жінок-ВПО. Вона завжди на боці жіночого руху на Житомирщині, опікується питаннями ментального здоров‘я і допомагає в рамках своїх можливостей!

Підтримуймо один одного. Разом ми сильні! Миру всім у долоні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь