Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Знай свої права: Гарантійний ремонт

Дата: 17.08.2023 12:15
Кількість переглядів: 99

У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків, споживач в порядку та у строки, що встановлені законодавством, має право вимагати:

Фото без опису
📍пропорційного зменшення ціни;
📍безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк;
📍відшкодування витрат на усунення недоліків товару.

1️⃣Споживач має право звернутися за своїм вибором до продавця з письмовою заявою, до якої додається копія чека та технічного паспорта або документа, що його замінює, з позначкою про дату продажу.

2️⃣Недоліки товару мають бути усунуті протягом 14 днів з дати його пред'явлення або за згодою сторін в інший строк. Зазначаємо, що при виконанні гарантійного ремонту, гарантійний термін збільшується на час перебування товару в ремонті.

У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку істотних недоліків, які виникли з вини виробника/продавця/виконавця товару, або фальсифікації товару, підтверджених за необхідності висновком експертизи, споживач має право за своїм вибором вимагати від продавця або виробника:
📍розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми;
📍вимагати заміни товару на такий же товар або на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника), товар.

📚Питання захисту прав споживачів під час гарантійного ремонту регулюються статями 7 та 8 Закону України «Про захист прав споживачів».

🗣2 питання: відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 № 303 проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду на період воєнного стану припинено.

☝️Але якщо за наявності загрози, що має негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави, а також для виконання міжнародних зобов’язань України протягом періоду воєнного стану дозволити здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) на підставі рішень центральних органів виконавчої влади, що забезпечують формування державної політики у відповідних сферах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь