Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Чи можна вакцинувати дитину, в якої прорізаються зуби?

Дата: 23.10.2023 13:23
Кількість переглядів: 45

Зуби в немовлят починають прорізуватися на першому році життя, зазвичай приблизно між 4 та 7 місяцями. У дуже рідкісних випадках діти навіть народжуються з першими зубами, а в декого вони з’являються набагато пізніше.

Фото без опису

Прорізування зубів може бути абсолютно безболісним, а може й викликати в маляти деякий дискомфорт – дитина може плакати, відмовлятися від їжі чи навпаки – постійно вимагати груди, погано спати, може трохи підвищитися температура.

❓ Чи можна вакцинувати дитину в цей час?

Так! І не просто можна, а необхідно! Календар вакцинації розроблений таким чином, щоб якнайкраще захистити дитину від небезпечних інфекцій, тому важливо дотримуватися термінів, зазначених у ньому.

Протипоказань до вакцинації дуже мало, і прорізування зубів жодним чином до них не належить. Підвищення температури тіла нижче за 38 С теж не є причиною не щепитися.

🩺 Відкласти вакцинацію варто лише, якщо в маляти гарячка понад 38 С. Втім, за даними досліджень (https://bit.ly/48wJ2kq), прорізування зубів не може викликати таку температуру. Тож якщо в дитини піднялася висока температура, то в неї має бути інша причина. Якщо вашій дитині менше ніж 3 місяці, якщо температура не збивається жарознижувальними засобами, якщо вона не минає за 2-3 доби, або якщо на додаток до неї з’явилися інші симптоми, варто порадитися з лікарем.

І звичайно, щойно висока температура спаде – обов’язково зробіть дитині всі планові щеплення!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь