Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Звернення Олексія Туровського до Дня пам’яті жертв голодоморів

Дата: 25.11.2023 08:21
Кількість переглядів: 40

Шановні жителі Горщиківської територіальної громади!

Фото без опису

Щорічно цими днями глибокої осені ми згадуємо одну з найстрашніших трагедій в людській історії минулого століття. Чорними літерами закарбувалися в національній пам’яті українців події 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 років, коли організація штучного масового голоду спричинила загибель мільйонів людей.

Тривалий час архівні дані про масштаби Голодомору в Україні замовчувалися, але завдяки плеяді розсекречених матеріалів, акт геноциду проти українського народу офіційно визнали чимало країн світової спільноти. 

Зараз що не роковини, то дедалі важче знайти очевидців трагедії, адже будь-кому з тих, хто на власні очі бачив те жахіття, далеко за дев’яносто. Тому тепер наш обов’язок не дати згаснути пам’яті про Голодомор, дбайливо передати її наступним генераціям українців. Адже історична пам’ять та правда єднає нас, гуртує, робить сильнішими та мудрішими.

Особливо важко сприймати ті події сьогодні, коли росія знову проводить геноцид проти українського народу. Повномасштабне вторгнення російських військ на територію нашої держави принесло з собою горе, сльози - сотні, тисячі людей вбито, закатовано, в тому числі і голодом в окупованих містах і селах.

Тож пам’ятаймо, що надзвичайно дорогою ціною, у вимірах мільйонів людських життів, наш народ заплатив за право жити на рідній землі. Долучаймося до Всеукраїнської акції “Запали свічку”, схилімо низько голови та вшануємо душі безневинно убієнних жертв голодоморів. Вічна їм пам’ять!

Фото без опису

Олексій ТУРОВСЬКИЙ,

голова Горщиківської сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь