Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Вартість «пакунку малюка» збільшилася на 1 тисячу гривень

Дата: 19.02.2024 15:47
Кількість переглядів: 121

Кожна сім’я, в якій народилася дитина, має право на отримання від держави одноразової допомоги у вигляді «пакунка малюка» (бебі-бокса) задля підтримки та забезпечення належного догляду за немовлям. Такий пакунок видається в пологовому відділенні.

Фото без опису

У нього входить набір найнеобхідніших речей, які знадобляться для догляду за немовлям з перших днів його народження: підгузки, пелюшки, ковдри, дитячий одяг для новонароджених різного розміру, матрац, рушник, засоби гігієни, іграшки тощо.

Водночас за бажанням батьки мають можливість отримати одноразову натуральну допомогу — грошову компенсацію вартості бебі-бокса.

Минулого року компенсацію вартості у розмірі 6 816 грн отримали 4 991 сім’я Житомирщини на суму 34 013.26 тис грн.

13 лютого 2024 року набрала чинність постанова  Кабінету Міністрів України  № 136 від 9 лютого 2024 року, якою продовжено термін можливість отримати компенсацію вартості «пакунку малюка» до 31 грудня 2024 року.

З січня 2024 року розмір такої компенсації становить 7 689 грн. Вона призначається у разі відмови від отримання «пакунку малюка» та зверненням за її призначенням не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

Грошова компенсація є одноразовою виплатою на кожну народжену дитину, яка надається виключно для придбання дитячих товарів — засобів догляду за дітьми та дитячих засобів гігієни, дитячого одягу та взуття; дитячого харчування; дитячого посуду; іграшок; текстилю для дітей; дитячих ходунків, колясок, ванночок для купання дитини.

Виплата компенсації проводиться у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання, відкритий в АТ КБ «ПриватБанк».

Змінилось і наповнення пакунка малюка. У Мінсоцполітики повідомили про його оптимізацію. Було прийняте рішення зробити акцент на речах, які малюк зможе носити якнайдовше. Натомість, кількість речей, з яких дитина швидко виростає – зменшена.

Наприклад бодіків, повзунців у коробці буде лише декілька штук. А от, одягу, який малюк зможе носити довго побільшає. Йдеться, зокрема, про теплі речі. Кількість гігієнічних засобів, які конче потрібні новонародженому, також збільшиться.

Детальніше про «пакунок малюка» дивіться у відео.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь