Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Сьогодні День пам'яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни

Дата: 14.05.2024 10:55
Кількість переглядів: 97

Сьогодні, 14 травня, в Україні відзначається День пам'яті українців, які, ризикуючи своїм життям, стали на захист єврейських співвітчизників під час Другої світової війни. Ця подія, започаткована постановою Верховної Ради у 2021 році, співпадає з відзначенням Дня незалежності Ізраїлю.

Фото без опису

Під час Голокосту, страшних репресій нацистського режиму, в Європі загинуло близько 6 мільйонів євреїв. З них 1,5 мільйона, за різними оцінками, стали жертвами нацистських злочинів на території України. Проте ця цифра могла бути набагато вищою, якби не самовідданість українців, які без вагань рятували єврейських співвітчизників від неминучої загибелі.

Зараз 2673 українців визнані державою Ізраїль Праведниками народів світу. Це високе визнання присвоюється тим, хто ризикував власним життям, щоб врятувати євреїв від Голокосту. Ім'я Праведників народів світу відзначено на пам'ятниках та вулицях України, а їхні героїчні вчинки залишаються невід'ємною частиною уроків історії та практик вшанування пам'яті.

Ми пам’ятаємо!

Голова Горщиківської сільської ради

Олексій Туровський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь