Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Офіційне звернення голови сільської ради Олексія Туровського з нагоди 80-х роковин депортації кримськотатарського народу

Дата: 18.05.2024 10:17
Кількість переглядів: 171

Шановні мешканці Горщиківської територіальної громади!

Фото без опису

18 травня ми відзначаємо 80-ті роковини депортації кримськотатарського народу з території Кримського півострова радянським тоталітарним режимом. Цього дня, у 1944 році, розпочалася спецоперація військ НКВД зі звільнення Кримського півострова від корінного населення. Загалом за три дні з Криму було вивезено понад 190 тисяч кримських татар. Окрім цього, у 1944 році з півострова депортували понад 40 тисяч болгар, вірмен, греків, турків і ромів.

Після незаконної анексії Криму у 2014 році російська влада продовжує дискредитацію та утиски кримських татар, що залишилися на півострові. Верховна Рада України Постановою від 12 листопада 2015 року № 792-VIII «Про визнання геноциду кримськотатарського народу» визнала депортацію з Криму кримських татар у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу і встановила в Україні 18 травня День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Схиляємо голови в скорботі та вшановуємо пам’ять усіх невинних жертв цього страшного злочину. Пам'ять про їхні страждання та втрати повинна залишатися в наших серцях, нагадуючи про необхідність боротьби за права людини, справедливість та свободу.

З повагою
голова Горщиківської сільської ради
Олексій Туровський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь