Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

Про підсумки роботи із зверненням громадян  за перше півріччя 2024 року

Дата: 12.07.2024 15:14
Кількість переглядів: 22

 

УКРАЇНА

ГОРЩИКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Коростенського району Житомирської області

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

   

    від  10 липня  2024 року      №50

Про підсумки роботи із зверненням громадян

 за перше півріччя 2024 року

 

         Відповідно ст. 38 б. п. 1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (делеговані повноваження), Закону України «Про звернення громадян» та Указу Президента України від 07.02.2008 №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та місцевого самоврядування», виконавчий комітет Горщиківської  сільської ради

 ВИРІШИВ:

 

  1. Інформацію секретаря сільської ради  «Про підсумки роботи із зверненнями громадян за перше півріччя 2024 року» взяти  до відома, (додається).
  2. Вживати невідкладних заходів щодо забезпечення реалізації конституційних прав громадян на письмові звернення та особистих прийомах, обов’язкове надання обґрунтованих відповідей за результатами розгляду, упорядкування роботи із зверненнями громадян.
  3. Постійно аналізувати та узагальнювати питання, що порушуються у зверненнях громадян.
  4. Вжити ефективних заходів щодо запобігання виникнення підстав повторних звернень громадян та звернень до органів вищого рівня.
  5. Контроль за виконанням даного рішення   покласти на  сільського голову Олексій ТУРОВСЬКОГО.

 

Сільський голова                    Олексій ТУРОВСЬКИЙ

 

 

 

 

 

Інформація

про підсумки роботи із зверненнями

громадян за І півріччя 2024 року

         Відповідно до вимог Указу Президента України від 07.02.2008 №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

         Робота із зверненнями громадян проводиться відповідно до Указу Президента України від 07.02.2008 №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування», Закону України «Про звернення громадян» та інших нормативних актів. Прийом громадян проводиться згідно затверджених графіків проведення особистих та виїзних прийомів громадян на 2024 рік. Постійно аналізуються та узагальнюються питання, що порушуються у зверненнях громадян, що запобігає виникнення повторних звернень.

         За І півріччя 2024 року до сільської ради надійшло 922 звернення, з них 12 усних, 2 колективні письмові, заяв (звернень) –900,   клопотань – 8. Аналіз звернень громадян за категоріями авторів показує, що від  внутрішньо переміщених осіб – 26, від  багатодітних сімей та одиноких матерів надійшло 211 звернення, від осіб з інвалідністю – 17, від мобілізованих військовослужбовців та членів їх родин надійшло 27 звернень, від ліквідаторів ЧАЕС -9 звернень,  від жителів громади на лікування та проведення операційного втручання 49, на поховання - 8 заяв, на соціальні виплати, допомогу, субсидію - 242 заяви, довідки - 263, заяви на витяги з реєстру територіальної громади - 74, про реєстрацію місця проживання - 87, заяви на оновлення військових даних - 201. Всі звернення розглянуті в установлені законом терміни, заявникам надані обґрунтовані відповіді та роз’яснення.

         Найчастіше у своїх зверненнях громадяни порушують питання соціального захисту. Здебільшого, це надання матеріальної та гуманітарної допомоги, отримання довідки ВПО, надання продуктових наборів та засобів гігієни для ВПО, ремонт будинків та заміна газових приладів, призначення або продовження субсидії,  встановлення водопостачання, призначення усіх видів державної соціальної допомоги та інші.

         З питань житлово-комунального господарства (18 звернень), в основному, порушувалися проблеми обслуговування та утримання будинків і прибудинкових територій, ремонт та асфальтування доріг, знесення та підрізка зелених насаджень, забезпечення  водоостачанням та  електропостачанням.

         Питання земельних відносин, будівництва та архітектури (15 звернень). В основному, це питання щодо надання та приватизації земельних ділянок для індивідуального будівництва, садівництва, городництва та ведення ОСГ.

         Питання поліпшення житлових умов громадян  займають одну із головних позицій. Передусім, це надання тимчасового житла для ВПО, покращення житлових умов для пільгової категорії населення та інші.

         З метою зменшення кількості звернень громадян до органів вищого рівня та виявлення найбільш гострих проблем, що породжують звернення і потребують вирішення на місцевому рівні, на оперативних нарадах у сільського голови  заслуховуються звіти керівників установ розташованих на території сільської ради.

         Посадовими особами місцевого самоврядування забезпечується створення необхідних умов для реалізації конституційних прав громадян, особлива увага при цьому приділяється на вирішення питань поставлених пільговими категоріями. Сільським головою проводяться виїзні прийоми громадян за місцем проживання згідно затверджених графіків. Ведеться систематичне роз’яснення конституційних прав і обов’язків громадян та законодавства щодо розгляду пропозицій і скарг. Всі зусилля спрямовуються на обґрунтоване вирішення порушених питань, для цього вишукуються наявні матеріали та фінансові можливості.

 

Секретар сільської ради                              Світлана ІСКОРОСТЕНСЬКА

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь