Горщиківська громада
Житомирська область, Коростенський район

16 липня 1990 року: Історичний крок до Незалежності

Дата: 16.07.2024 10:18
Кількість переглядів: 74

16 липня 1990 року стало поворотним моментом в історії України, коли Верховна Рада УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет. Цей знаковий документ став фундаментом для здобуття омріяної Незалежності, проклавши шлях до демократичного майбутнього.

Фото без опису

Декларація проголошувала верховенство влади України в межах її кордонів, прокладаючи шлях до самовизначення української нації. Вона знаменувала собою рішучий крок до створення суверенної держави, вільної від радянського панування.

Хоча до повної Незалежності залишався ще рік, Декларація 1990 року стала потужним каталізатором, що підбурив український народ до боротьби за своє майбутнє.

Сьогодні, 34 роки потому, Україна знову бореться за свою свободу, протистоячи жорстокій агресії з боку Росії. Ця війна – це не просто битва за території, це битва за право жити на своїй землі, за право самостійно обирати свій шлях, за право бути вільними.

Весь світ визнає мужність і стійкість українського народу, який не здається і продовжує боротися за свою незалежність.

Пам'ятаючи про спадщину Декларації про суверенітет 1990 року, ми черпаємо сили та віру в перемогу. Україна ніколи не відмовиться від свого права на свободу і обов'язково здобуде остаточну перемогу у цій жорстокій війні.

Слава Україні! Героям слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь